Yargıtayın Ergenekon Davası Kararı - Son Dakika
Güncel

Yargıtayın Ergenekon Davası Kararı

Ergenekon davası sanıklarından eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı Prof. Dr. Fatih Mahmutoğlu, Yargıtay kararının ardından, İlker Başbuğ yönünden artık görevli mahkeme Anayasa Mahkemesi olacağından, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca Başbuğ'la ilgili Başbakanlık'tan izin alınması gerektiğini belirterek, "Bu bozma gerekçeleri karşısında böyle bir iznin verilebileceği kanaatini asla taşımıyorum.

21.04.2016 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergenekon davası sanıklarından eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı Prof. Dr. Fatih Mahmutoğlu, Yargıtay kararının ardından, İlker Başbuğ yönünden artık görevli mahkeme Anayasa Mahkemesi olacağından, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca Başbuğ'la ilgili Başbakanlık'tan izin alınması gerektiğini belirterek, "Bu bozma gerekçeleri karşısında böyle bir iznin verilebileceği kanaatini asla taşımıyorum. Gerekçeleri daha göreceğiz ama şunu çok açık söyleyebiliriz ki artık bu dava çökmüştür ve müvekkilimiz açısından da ilave bir yargılama yapılacağı kanaatini taşımamaktayım. Süreç bizim için sıkıntılı olmuştur, yargılanmamız bakımından çok ibret verici, üzüntü verici, hatta utanç vericidir." dedi.

Mahmutoğlu, Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin Ergenekon davasına ilişkin kararını AA muhabirine değerlendirdi.

Yargıtayın kararıyla bu dosyaya ilişkin usul ve usule çok etkili olabilecek esas konuların ortaya çıktığını ve kararın bozulduğunu belirten Mahmutoğlu, "Bu davanın temelsiz olduğu bu gerekçelerle çok açık biçimde ortaya çıkmıştır." ifadesini kullandı.

Kararda, savunma hakkı, adil yargılanma hakkına aykırılık, delillerin değerlendirilmesi açısından çok sayıda başlığın sıralandığını anlatan Mahmutoğlu, şunları söyledi:

"Müvekkilimiz açısından ilginç bir durum ortaya çıkmıştır. Müvekkilimiz, davanın başından itibaren görevli mahkemenin görev nedeniyle Anayasa Mahkemesinin Yüce Divan sıfatıyla yargılama yapabileceğini söylemekteydi, buna uyulmadı. Bugün bu teyit edilmiştir. Bundan sonra artık görevli mahkeme Anayasa Mahkemesi olacağı için bunun prosedürü Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına dosyanın gönderilmesidir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının bir tasarrufta bulunabilmesi için de Başbakanlık'tan izin alınması gerekir. Bu bozma gerekçeleri karşısında böyle bir iznin verilebileceği kanaatini asla taşımıyorum. Gerekçeleri daha göreceğiz ama şunu çok açık söyleyebiliriz ki artık bu dava çökmüştür ve müvekkilimiz açısından da ilave bir yargılama yapılacağı kanaatini taşımamaktayım. Süreç bizim için sıkıntılı olmuştur, yargılanmamız bakımından çok ibret verici, üzüntü verici, hatta utanç vericidir."

Yargıtay kararı sonrasında, yerel mahkemenin uyma ya da direnme kararı verebileceğini anımsatan Mahmutoğlu, uyma kararı verdikten sonra Yargıtayın gerekçeleri doğrultusunda yeniden bir hüküm kurulacağını bildirdi.

Dava kapsamında birleştirilen dosyaların ayrılacağını, mahkemenin Yargıtay kararına uyarak, bu gerekçelere dayanarak, çok büyük ihtimalle beraat kararı vereceği kanaatini taşıdığını vurgulayan Mahmutoğlu, davadaki birleştirilen dosyalar ayrıldığında Danıştay saldırısı davasının devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yargıtayın Ergenekon Davası Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement