Yarım Asır Sonra Doğum Gününü Kutladı - Son Dakika
Güncel

Yarım Asır Sonra Doğum Gününü Kutladı

Yarım Asır Sonra Doğum Gününü Kutladı

Ömer GÖREN Yarım asır sonra doğum gününü kutladı VIDEO YOK Ömer GÖREN/İSTANBUL,(DHA)- Sosyalist devrimci hareketlerin sembolü olarak anılan ve İspanya'nın La Higuera köyünde yargısız infaz edilerek 09. 10. 1967 yılında öldürülen efsanevi Ernesto Che Guevara'nın kullandığı 1960 model Chevrolet Impala marka aracın aynını yaklaşık yarım asır sonra restore ederek Che'nin doğum gününü kutladı.

15.06.2015 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ömer GÖREN

Yarım asır sonra doğum gününü kutladı

VIDEO YOK

Ömer GÖREN/İSTANBUL,(DHA)- Sosyalist devrimci hareketlerin sembolü olarak anılan ve İspanya'nın La Higuera köyünde yargısız infaz edilerek 09. 10. 1967 yılında öldürülen efsanevi Ernesto Che Guevara'nın kullandığı 1960 model Chevrolet Impala marka aracın aynını yaklaşık yarım asır sonra restore ederek Che'nin doğum gününü kutladı.

14 Haziran 1928 yılında doğan ve Arjantin'li bir doktor olan Ernesto Che Guevara, tıp eğitimi alırken Latin Amerika'yı baştan başa dolaşmış ve bu sayede bir çok insanın karşı karşıya kaldığı yoksulluğu, eşitsizliği, görerek, bunu ortadan kaldırmanın tek yolunun devrim olduğuna inanmıştı. 1959 yılında da Küba'daki diktatör Batista ya karşı gerçekleştirilen devrimin efsane isimlerinden olmasının yanı sıra, gerilla savaşı teorisi ve uygulamaları üzerine çeşitli makale ve kitaplar da yazan Che Guevara'nın, 1960-1965 yılları arasında kullandığı aracın aynıyla anıt mezarını ve devrim müzesini ziyaret ederek doğum gününü kutlayan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkan'ı Serkan Okay,bu şekilde Che? karşı duyduğu sempatisini ve devrimci ruhunu dile getirdiğini ifade ediyor.

1964 yılında Hollanda'dan işçi permisiyle Türkiye'ye getirilen benzer otomobilin ikinci sahibi olduğunu belirten İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkan'ı Serkan Okay,Che'nin kullandığı 1960 model Chevrolet Impala marka aracın aynını restore etmesindeki başlıca nedenin; 55 yıl önce Küba devriminden sonra Ernesto Che Guevara'nın bizzat kullanmış olmasına bağlıyor.

" ONUN GİBİ DEVRİMCİ BİR RUHA SAHİBİM"

Aracın 18 ay süren yenileme çalışmalarından sonra Che'nin Küba'nın Santa Clara kentinde bulunan anıt mezarını ve Havana'daki Devrim Müzesini de ziyaret ettiğini anlatan Okay, 'Che 'ye olan sempatim gençlik yıllarıma dayanıyor. Bende onun gibi devrimci bir ruha sahibim. Ülkesinden başka bir halkın özgürlük mücadelesi ve inandığı değerler için ayrılması bana hep ilginç ve saygıdeğer gelmiştir. Dolayısıyla böyle bir efsanenin doğum gününde, ezilen, sömürülen, yoksulluk çeken ve kendisini başka halklara adamasına selam göndermek amacıyla böyle bir kutlama yapmak istedim. Bundan da büyük bir mutluluk duydum' dedi.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği'nin 'Yeşilçam'a Saygı' temalı aktivitelerde; Türkan Şoray, Ediz Hun, Halit Akçatepe, Müjdat Gezen, Göksel Arsoy, İzzet Günay gibi birçok ünlü ismin bindiği araçta ayrıca, Kübalı fotoğraf sanatçısı Alberto Korda tarafından çekilen ve dünyada ki en meşhur fotoğraf olarak nitelendirilen Che Guevara'nın ünlü posterinin basılı olduğu levha ile ölümünün ardından yazılan 'Hasta Siempre' adlı şarkının 45'lik plağı da yer almakta.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yarım Asır Sonra Doğum Gününü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement