Yarım Asırdır Çayın Demi Ondan Soruluyor - Son Dakika
Yerel

Yarım Asırdır Çayın Demi Ondan Soruluyor

Yarım Asırdır Çayın Demi Ondan Soruluyor

Amasya'da yaşayan 78 yaşındaki Mehmet Darıcı, yaklaşık 50 yıldır işlettiği çay ocağında her gün demlediği çayları müşterilerine sunuyor.

04.04.2014 12:40  Güncelleme: 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taşova ilçesinde yaşayan 78 yaşındaki Mehmet Darıcı, yaklaşık 50 yıldır işlettiği çay ocağında her gün demlediği çayları müşterilerine sunuyor. Altı çocuk, 16 torun sahibi Darıcı'nın müşterileri ise "Memo" diye hitap ettikleri Darıcı'nın demlediği çaylar lezzetli olduğu için, tecrübeli ellerden keyifle çay içtiklerini dile getiriyor.

Darıcı, 15 yaşında ilçedeki bir çay ocağında çalışmaya başladığını, çay demlemeyi o dönemde öğrendiğini belitti. Daha sonra kendi çay ocağını açtığını söyleyen Darıcı, şöyle devam etti:

"On beş yaşındayken ilçede kahvehane işleten merhum Muharrem Özyiğit ustamın yanında 5 yıl kadar çalıştım ve bu mesleği öğrendim. Ustam o zamanlar bana 20 lira aylık veriyordu. Bazen öğleye kadar işe gitmeyip daha çok para kazandığım simit satmaya gidiyordum, öğleye kadar simit satıp 2 lira kazanıp tekrar kahvehaneye gidiyordum. Asker dönüşü başka işlerle uğraştım, daha sonra yine çok sevdiğim ve severek yaptığım çay ocağı işletmeye başladım. Bu meslek sayesinde 4 erkek, 2 kız toplam 6 çocuk büyüttüm ve hepsini de bu çay ocaklarında çay satarak evlendirdim, birer yuva sahibi yaptım."

"Elli yıldır çaylaaar diye bağırıyorum"

"Taşova çevresinde beni Mehmet Darıcı olarak çok kişi bilmez ama 'Çaycı Memo' olarak herkes bilir" diyen Darıcı, şöyle devam etti:

"Yaz döneminde yurt dışı ve yurt içinden ilçemize tatile gelen birçok kişi özellikle benim çayımı içmek için ziyarete geliyorlar, bu da beni oldukça memnun ediyor. Televizyonda yayınlanan bir dizideki oyuncu "çaylaaar' diye bağırıyordu ben ise 50 yıldır 'çaylaaar' diye bağırıyorum. Yaklaşık olarak 50 yıldır severek yaptığım mesleğimi sağlığım elverdiği müddetçe yanımda kalan bir oğlumla yapmaya çalışıyorum. Her sabah 06.30 gibi çay ocağını açıyorum, çayı demliyorum. Mesaiye gidenlerin ve iş yerini açan esnafımızın bir bardak sıcak çay içerek güne mutlu başlamasını sağlıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yarım Asırdır Çayın Demi Ondan Soruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement