Manisa'da Yarım Asırlık Köprüler Yıkılacak - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Yarım Asırlık Köprüler Yıkılacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli ilçesinde Gediz Nehri ve Alaşehir Çayı üstündeki 54 yıllık 2 köprüyü yıkarak yeniden yapacak.

23.08.2014 21:59  Güncelleme: 22:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Salihli ilçesinde Gediz Nehri ve Alaşehir Çayı üstündeki 54 yıllık tek şeritli 2 köprünün yıkılarak yeniden yapılacağını söyledi.

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ile köprüleri inceleyen Cengiz Ergün, gazetecilere yaptığı açıklamada, her iki köprünün de 1960 yılında kullanıma açıldığını belirtti.

Tek şeritli olduğu için aynı anda iki aracın geçemediği köprüleri halkın "dur-geç" olarak adlandırdığını kaydeden Ergün, "Bu iki köprü artık ömrünü tamamlamak üzere. Köprülerin ayaklarında ciddi hasarlar meydana gelmiş. Bu nedenle ağır tonajlı araçların kullanması yasak" dedi.

Zaman zaman kazaların da yaşanabildiğine işaret eden Ergün, Gediz Nehri ve Alaşehir Çayı üzerindeki köprülerin yenilenmesi için imkanlarını seferber edeceklerini kaydetti.

Projeleri hazırlayacaklarını ve 3 ayda müteahhite yer teslimi yapacaklarını dile getiren Cengiz Ergün, "Salihli halkının can güvenliğini sağlamak ve vatandaşımıza ulaşım hakkı tanımak bizlerin görevidir. Can kaybının olmaması için yapılması gereken her ne ise ivedilikle üzerine eğileceğiz. Bu iki proje için 5 milyon lira maliyet çıkıyor. Biz bunların ihale sürecini hemen başlatıyoruz" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'da Yarım Asırlık Köprüler Yıkılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement