Yarışçı Bir Ruh: Aston Martın Vantage - Son Dakika
Otomobil

Yarışçı Bir Ruh: Aston Martın Vantage

Yarışçı Bir Ruh: Aston Martın Vantage

Aston Martin Vantage serisi, Aston Martin Türkiye distribütörü D&D Motorlu Araçlar güvencesiyle, spor otomobil tutkunlarıyla buluşuyor.

05.01.2016 10:52  Güncelleme: 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ödüllü dış tasarımıyla daha hızlı ve yüksek kontrol sağlayan Aston Martin Vantage serisinin tüm araçlarına dünya ile aynı anda Aston Martin Türkiye distribütörü D&D Motorlu Araçlar ile ulaşmak mümkün. Spor ve lüks otomobil alanında edindiği bilgi birikimini Aston Martin gücüyle birleştiren D&D Motorlu Araçlar, Aston Martin'in bütün modellerini Yeniköy'deki showroomunda spor otomobil tutkunlarına ulaştırmayı hedefliyor.

Daha yoğun ve güvenli sürüş

Yarış otomobillerinden esinlenilerek tasarlanan Aston Martin V8 Vantage daha keskin ve güçlü hale gelirken, yapılan iyileştirmelerle aracın dinamizmi, sürüş stili ve performans değerleri güçlendirildi. 7 ileri vitesli Sportshit II şanzımanı, iyileştirilen şasisi ve fren sistemiyle daha yoğun ve güvenli bir sürüş deneyimi sunuyor.

Vantage S serisi temel alınarak yapılan iyileştirmelerle V8 Vantage daha hızlı direksiyon kontrolü sağlarken, 380 mm çapındaki iki parçalı ve havalandırmalı, dökme demirden ön fren diskleri ve altı adet piston kaliperi, frenleme gücünü ve fren pedalının verdiği hissi ciddi düzeyde arttırıyor. Bu yeni fren sistemi, yokuşlarda daha hassas kontrol sağlayan Hill Start Assist (HSA) özelliğini de bünyesinde barındırıyor. Bir önceki modele kıyasla 10 mm daha geniş lastiklere sahip bulunan V8 Vantage, mükemmel olan yol tutuşunu daha da arttırıyor, hem de direksiyonun daha iyi tepki vermesini ve frenlerin daha büyük güçle yola hükmetmesini tam anlamıyla mümkün kılıyor.

Yeni direksiyon mili, valf yapısı güncellenmiş hidrolik direksiyon pompası ve önceki modelde bulunan 17:1 oranına kıyasla daha hızlı 15:1 dişli oranı, yeni V8 Vantage'ın daha yüksek hassasiyetle kontrol edilmesini, daha çevik bir yapıya ve baştan sona zevkli bir sürüş için daha iyi bir geri besleme sistemine sahip olmasını sağlıyor.

Vantage S ve N400'den esintiler

V8 Vantage'da, aracın güçlendirilen performansını tamamlamak amacıyla Vantage S ve sınırlı sayıda üretilen N400 modellerinden esinlenilen bir dizi stil değişikliği de gerçekleştirildi. Alçaltılan ve aerodinamik ayırıcıyla eksiksiz hale getirilen ön tamponda motoru ve ön frenleri besleyen daha büyük bir hava girişine yer verildi. Arka tampona ise görselliği işlevsellikle bütünleyen bir yayıcı eklendi. Ayrıca özel olarak şekil verilen ve yarış otomobillerinden esinlenilen yan çıtalarla V8 Vantage'ın daha güçlü görüntüsü tamamlandı.

430 Beygir 490 Nm Tork

Vantage S ise Vantage serisinde en yüksek donanıma sahip, en yüksek performanslı ve sürücü deneyimine en çok odaklanan V8 motorlu model olmaya devam ediyor. Vantage S'in 7.300 devir/dakikada 430 bhp (436PS/321kW) güç, 5.000 devir/dakikada 490Nm (361 libre/fit) tork üreten daha güçlü motoru, standart donanımda bulunan, yakın dişli oranına ve yedi ileri vitese sahip Sportshift™ II otomatikleştirilmiş manuel şanzımanı mükemmel şekilde tamamlıyor.'S' modeline özel spor egzoz sistemi, sürüş deneyiminin yoğunluğuna tamamıyla uygun olarak heyecan verici bir egzoz sesi çıkarıyor ve aracın sportif kimliğini vurguluyor.

Vantage S'in yarış arabalarından ilham alınan aerodinamik paketindeki karbon fiber detaylar, görsel olarak onu V8 Vantage'dan mütevazı ve oldukça çekici biçimde ayıran bir görüntü sunuyor. 'S' modeli araçların içinde ise Aston Martin'in geleneksel, elde dikilmiş deri döşeme ustalığıyla çarpıcı modern tasarımı birleştirmek konusundaki eşsiz yeteneğini yansıtan, özenle hazırlanmış, şık iç döşeme ön plana çıkıyor. Firmanın Garmin ile birlikte geliştirdiği tam entegre uydu navigasyon sistemi de Bluetooth ve cruise control (hız sabitleme sistemi) özellikleri gibi standart donanımda yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Otomobil Yarışçı Bir Ruh: Aston Martın Vantage - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunda otomobil ile motosiklet çarpıştı, 1 kişi yaralandı
    10:20 Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunda otomobil ile motosiklet çarpıştı, 1 kişi yaralandı

    Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunda plakaları ve sürücüleri henüz belirlenemeyen otomobil ile motosiklet çarpıştı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Motosiklet sürücüsü, ilk müdahalesinin ardından hastaneye sevk edildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Ankara'da Otomobil Yangını İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    10:17 Ankara'da Otomobil Yangını İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bir otomobil, bilinmeyen bir nedenden dolayı yanmaya başladı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı. Ancak araç kullanılamaz hale geldi ve çevredekiler panik yaşadı.

  • Maserati GranCabrio Folgore: Tamamen elektrikli ve üstü açılır otomobil
    09:10 Maserati GranCabrio Folgore: Tamamen elektrikli ve üstü açılır otomobil

    Otomotiv sektöründe gündemden düşmeyen Maserati, tamamen elektrikli olan GranCabrio Folgore modeliyle dikkat çekiyor. İtalya'da tanıtılan araç, sportif ve modern çizgileriyle öne çıkıyor. Maserati'nin elektrikli modelleri arasında zirveyi temsil eden GranCabrio Folgore, global pazarda ilgi gördüğü takdirde değişik versiyonlarıyla da karşımıza çıkabilir. Araç, 220 bin dolar civarında bir fiyatla satışa sunulacak.

  • Kırklareli'nde hafif ticari araç dere yatağına devrildi, 2 kişi yaralandı
    08:38 Kırklareli'nde hafif ticari araç dere yatağına devrildi, 2 kişi yaralandı

    Kırklareli'nde Egemen K. (25) idaresindeki hafif ticari araç, Cumhuriyet Mahallesi'nde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu dere yatağına devrildi. Diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine ambulans, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekibinin yardımıyla araçtan çıkarılan sürücü ve yolcu Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Araç iş makinesi yardımıyla bölgeden kaldırıldı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Jeep, yenilenen Renegade modelini pazara sundu
    01:09 Jeep, yenilenen Renegade modelini pazara sundu

    Jeep, tasarım ve teknik özellikleriyle yenilenen 2024 model Renegade'i pazara sundu. Yeni Renegade, kompakt boyutlarıyla şehir içi kullanıma uygun olmasının yanı sıra zorlu arazi şartlarında da kullanılabiliyor. Ayrıca, Jeep Renegade e-Hybrid seçeneği de sunuluyor. Renegade e-Hybrid, 1.5 litrelik benzinli motor ve 48 volt kapasiteli elektrikli motorun birleşimiyle 130 HP güç üretebiliyor ve düşük hızlarda tamamen elektrikli bir deneyim sunuyor. Yenilenen modelde iç ve dış tasarıma yapılan dokunuşlar, dijital gösterge paneli ve 10 inç multimedya ekranı gibi özellikler de bulunuyor. Renegade'in fiyatı ise 1 milyon 849 bin TL'den başlıyor.

  • Mersin'de kontrolsüz kavşakta çarpışma: 5 kişi yaralandı
    23:54 Mersin'de kontrolsüz kavşakta çarpışma: 5 kişi yaralandı

    Mersin'in Yenişehir ilçesinde, kontrolsüz bir kavşakta meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Kazanın ardından bölgeye ambulans ve polis ekipleri sevk edildi ve yaralılar hastanelere kaldırıldı. Bölge sakinleri, kavşakta sık sık kaza yaşandığını belirterek, ışık ve kamera sistemi taleplerinin henüz karşılanmadığını ifade etti.

  • Mersin'de otomobilin tıra çarpması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı
    23:45 Mersin'de otomobilin tıra çarpması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

    Mersin-Antalya D-400 karayolu Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi'nde meydana gelen kazada, otomobilin tıra arkadan çarpması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı. Kazanın ardından olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı hastaneye kaldırılırken, hayatını kaybeden kişinin cansız bedeni morga götürüldü. Soruşturma devam ediyor.


Advertisement