YAŞ Toplantısı Sona Erdi! - Son Dakika
Güncel

YAŞ Toplantısı Sona Erdi!

Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen ve ilklere sahne olan Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi. Toplantı yaklaşık 5 saat sürdü.

28.07.2016 16:28  Güncelleme: 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sona erdi. TSK'nın kaderini belirleyecek olan ve birçok ilke sahne olan toplantı, yaklaşık 5 saat sürdü.

ERDOĞAN YEMEK VERECEK

Toplantının ardından komutanlar Çankaya Köşkü'nden ayrıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu akşam YAŞ üyelerine yemek vereceği öğrenildi.

İşte Kritik YAŞ'tan notlar...

İLKLERE SAHNE OLDU

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilk kez Genelkurmay Karargâhı dışında, Çankaya Köşkü'nde toplanan Yüksek Askeri Şura sona erdi. Kritik toplantı normalde üç güne yayılması gerekirken darbe girişimi nedeniyle bir günde tamamlandı

Toplantıya, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da ilk kez katıldı. Toplantıya iki de korgeneral vekaleten katıldı.

KAPIDA SİVİL KORUMALAR

Toplantı salonunun kapısında bu defa askerlerin yerine sivil korumaların beklediği gözlendi.

'KALIN DOSYALAR'

Darbe girişiminin gölgesinde girilen bu yıl YAŞ'ın 'önemi' komutanların ve Milli Savunma Bakanı'nın dosyalarına da yansıdı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık toplantıya kalın bir dosya ile katılırken Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ise 4 büyük dosya ile toplantıya katıldı.



GEÇEN YILKİ YAŞ 'SAKİNDİ'

Geçen yılki 'ihraçsız' geçen YAŞ'taki toplantıda çekilen fotoğraf ise bu yılki toplantının önemini gözler önüne serdi.



2 ORGENERAL İSTİFA ETTİ

Toplantı öncesi Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak'ın altında görev yapan Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar ve Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu istifa etti.

ÇOK SAYIDA ASKER İHRAÇ EDİLMİŞTİ

YAŞ kararlarının yargıya açık olması nedeniyle ihraç edilecek personel dün kanun hükmünde kararname ile belirlenmişti. Dün akşam yayımlanan kararname ile cuntacılıkla suçlana 149 general ve amiral, 1099 subay, 436 astsubay Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edildi. YAŞ'ta bugün terfi ve emeklilikler görüşülecek. Çok sayıda personelin ihraç edilmesi nedeniyle birçok kritik göreve bir alt rütbeden atama yapılacağı belirtiliyor.

YAŞ Toplantısı Sona Erdi!

Son Dakika Güncel YAŞ Toplantısı Sona Erdi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement