Kritik YAŞ Toplantısından İlk Görüntüler - Son Dakika
Güncel

Kritik YAŞ Toplantısından İlk Görüntüler

Kritik YAŞ Toplantısından İlk Görüntüler

Kritik YAŞ, Başbakan Binali Yıldırım Başkanlığı'nda Çankaya Köşkü'nde toplandı. Toplantıdan ilk görüntüler de geldi.

28.07.2016 11:54  Güncelleme: 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı. Yıldırım başkanlığındaki heyetin Anıtkabir'i ziyaretinin ardından şura üyeleri Çankaya Köşkü'ne geçti.

İLK DEFA KARARGAH DIŞINDA

Şura üyelerinin toplantı için hazırlanan salonda yerlerini almalarının ardından Yüksek Askeri Şuranın olağan toplantısı başladı. Böylece daha önce Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki "Çakmak Salonu"nda yapılan "çok gizli" nitelikli toplantı ilk defa karargah dışına taşınmış oldu.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI DA İLK KEZ TOPLANTIDA

Başbakan Binali Yıldırım'ın ilk kez başkanlık ettiği toplantıda, Fikri Işık da Milli Savunma Bakanı olarak ilk kez yer aldı. Türk Silahlı Kuvvetlerindeki terfi ve atamanın ele alındığı şuranın en önemli gündemini ise Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi oluşturacak. Toplantıda FETÖ'nün TSK'da yapılanma çalışmaları da ele alınacak.


ÇALIŞMALAR 1 GÜNDE TAMAMLANACAK

Daha önceki yıllarda 3 gün süren şura çalışmaları Başbakan Yıldırım'ın açıklamasına göre bir günde tamamlanacak. Şura kapsamında alınan kararların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulmasının ardından kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

KÖŞK ÇEVRESİNDE KUŞ UÇURTULMUYOR

Öte yandan toplantı dolayısıyla Çankaya Köşkü çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bir polis helikopteri Çankaya Köşkü üzerinde uçarken köşk çevresinde özel harekat polislerine ait zırhlı araçlar bekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kritik YAŞ Toplantısından İlk Görüntüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement