Yasa Dışı Avcılıkla Mücadeleye Ödül - Son Dakika
Ekonomi

Yasa Dışı Avcılıkla Mücadeleye Ödül

Adıyaman'da yasa dışı su ürünleri avcılığıyla mücadele eden personeli ödüllendirildi.

25.01.2016 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da yasa dışı su ürünleri avcılığıyla mücadele eden personeli ödüllendirildi.

Vali Mahmut Demirtaş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde düzenlenen belge takdim programında, su ürünleri avcılığına yönelik denetimleri önemsediklerini söyledi. Geçen yıl 50 olayda 52 bin lira idari ceza uygulandığını hatırlatan Demirtaş, bu çalışmalara katılan personele teşekkür etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce 2015 yılında balıklandırma çalışmaları çerçevesinde Külafhöyük göletine 63 bin yavru aynalı sazan balığı bırakıldığını anlatan Demirtaş, şunları kaydetti:

"Kentimize 20 su ürünleri yetiştiriciliği tesisi var ve bunların toplam kapasitesi 4 bin 331 tondur. Bu tesislerimizde 2015 yılında 413 ton balık üretilmiştir. Merkez Kavak köyünde bulunan Kuluçkahanede 2 milyon ve Gölbaşı ilçemizde bulunan Harmanlı Alabalık tesislerinde 105 bin adet olmak üzere 2015 yılında toplam 2 milyon 5 bin adet yavru balık üretildi."

Demirtaş, konuşmaların ardından 2015 yılında yasa dışı su ürünleri avcılığıyla mücadeledeki özverili çalışmalarından dolayı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan ve bazı personele başarı belgesi takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Yasa Dışı Avcılıkla Mücadeleye Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement