Yasa Dışı İlaç Satışı Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Yasa Dışı İlaç Satışı Operasyonu

Edirne'deki yasa dışı ilaç satışı operasyonu kapsamında, 50 iş yerinde arama yapıldı.

24.03.2015 13:32  Güncelleme: 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alınan bilgiye göre, Edirne Sağlık Müdürlüğü ve Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, market, bakkal, benzin istasyonu ve toptancılara müşteri gibi giderek kasiyerlere ilaç satıp satmadıklarını sordu.

Olumlu yanıt alınan iş yerlerinden, reçetesiz satılan yaklaşık 25 poşet antibiyotik ile ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaç toplandı.İş yeri sahipleri, ceza uygulanması için savcılığa bildirildi.Edirne Sağlık Müdürlüğü, ele geçirilen ilaçları, gazetecilerin görüntü ve fotoğraf alması için sergiledi.

Edirne Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, akılcı ilaç kullanımının önemine değindi.İlaçların doktor reçetesiyle ve eczacı kontrolünde satılması gerektiğini belirten Kişioğlu, şöyle konuştu:

"İlaçların yanlış zamanda ve yanlış dozda kullanımında yarar yerine zarar verebileceği, zehir sınıfına tabi olacağı unutulmamalıdır. Mesela bazı anti-gribal ilaçlar kalp atım hızını artırır, kalpte çarpıntıya sebep olur ve uykusuzluk yapar. Bu ilaçlar bilinçsiz şekilde kullanıldığında bazı insanlarda kalp krizine dahi yol açabilmektedir. Masum olduğu düşünülen ağrı kesiciler, mide kanamasına yol açabilir."

Kişioğlu, yasa dışı ilaç satışına yönelik denetimlerin ilçelerde de devam ettiğini kaydetti.

Yasa Dışı İlaç Satışı Operasyonu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yasa Dışı İlaç Satışı Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement