Yaşadığı "Çöp Ev"İn Temizlenmesine İzin Vermedi - Son Dakika
Güncel

Yaşadığı "Çöp Ev"İn Temizlenmesine İzin Vermedi

Siirt'te, 10 yıldır çöp evde yaşayan yaşlı adam, evinin temizlenmesi için gelen ekipleri geri çevirdi.

30.01.2016 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te, 10 yıldır çöp evde yaşayan yaşlı adam, evinin temizlenmesi için gelen ekipleri geri çevirdi.

Doğan Mahallesi 1201 Sokak'taki iki katlı evini çöp eve dönüştüren Mehmet Ali Güral (75), bulduğu her şeyi evinde biriktiriyor.

Evinde biriktirdiği şeylerin çöp olmadığını, mahalle sakinlerinin kendisine getirdiği eşyalar olduğunu ifade eden Güral, devletten 3 ayda bir yardım aldığını ve halinden memnun olduğunu söyledi.

Koku almadığı için rahatsızlık duymadığını belirten Güral, "Ben hiçbir şey istemiyorum. İki tane oğlum vardı. Ama benim için öldüler. Eşim de öldü. Daha önce çobanlık yapıyordum. Ama şimdi onu da yapamıyorum. Bu evi 10 yıl önce aldım ve ölene kadar burada kalmaya devam edeceğim. Evimdeki eşyalar da çöp olmadığı için temizlenmesini istemiyorum" dedi.

Güral, çöplerle kapattığı pencere ve evin dış kapısını da top oynayan çocukların camlarını kırmaması için yaptığını kaydetti.

Temizlik ekiplerini geri çevirdi

Mehmet Ali Güral, mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine gelen Siirt Belediyesi temizlik ekiplerini geri çevirerek, evinin temizlenmesine izin vermedi.

Güral'ı ikna etmeye çalışan Temizlik İşleri Müdürü Yunus Eriş, ikna olması durumunda evinin temizleneceğini ve kendisine temiz bir yatak getireceklerini belirtti.

Güral'ı bir türlü ikna edemediklerini dile getiren Eriş, şöyle dedi:

"Çöpleri almamız mümkün olsaydı zaten ekiplerimiz hazırdı. Yalnız adamı ikna edemiyoruz. Kesinlikle evine girip çöplerin alınmasına izin vermiyor. Ev iki katlı ve evin altı ve üstü çöp dolu. Bu vatandaş da çöpün olduğu yerde yatıyor. Biz defalarca dile getirmemize rağmen adam kesinlikle çöplerin alınmasına karşı. Huzur evine göndermemizi hatta evin temiz bir şekilde düzenlenmesini talep ettik onu da kabul etmiyor."

Eriş, mahalle muhtarıyla gelip tekrar Güral'ı ikna etmeye çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaşadığı 'Çöp Ev'İn Temizlenmesine İzin Vermedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement