Yaşam Vadisi'ni Tasarlayacak Uluslararası Yarışma Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

Yaşam Vadisi'ni Tasarlayacak Uluslararası Yarışma Sonuçlandı

Beylikdüzü'nde bulunan Yaşam Vadisi için Beylikdüzü Belediyesi tarafından organize edilen iki aşamalı, uluslararası fikir yarışması sonuçlandı.

08.06.2016 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 milyon metrekarelik alana yapılan ve birçok etaptan oluşan Yaşam Vadisi'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Beylikdüzü Belediyesi'nin, ilçenin bugünü ve geleceği için büyük bir yatırım olan vadinin tasarlanması amacıyla düzenlediği uluslararası fikir yarışması sonuçlandı. Yaşam Vadisi Uluslararası Fikir Yarışması Ödül Töreni ve Kolokyumu, 11 Haziran günü Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

4 ve 5 Haziran 2016 tarihinde yapılan iki günlük yoğun jüri çalışmaları sonucunda Yaşam Vadisi için uygulanabilir, yenilikçi, çevre dostu tasarımlar değerlendirildi. 11 Haziran 2016 Cumartesi günü, Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan "Yaşam Vadisi Uluslararası Fikir Yarışması Ödül Töreni ve Kolokyumu" kapsamında ödül alacak ekipler arasında 1.'lik ödülünü 13406 Rumuzlu Ekip, 2.'lik ödülünü 16180 Rumuzlu Ekip, 3.'lük ödülünü 71968 Rumuzlu Ekip yer alıyor. Eşdeğer mansiyon ödüllerini ise 47308 Rumuzlu Ekip ve 30715 Rumuzlu Ekip almaya hak kazandı. Yarışmanın asil jüri üyeliğini ise Fuensanta Nieto, Zekai Görgülü, Belemir Dalokay, Lodewijk Baljon ve Sasa Begovic yaptı.

1.Etap Tamamlanmak Üzere…

Adnan Kahveci Mahallesi Kışla Caddesi ile Atatürk Bulvarı kesişiminde yer alan Yaşam Vadisi 1.Etabı 154 bin m2 'lik alanda tasarlanıyor. 1. Etap içinde yürüyüş yolları, kaya bahçeleri, şelale, süs havuzu, seyir terasları, oturma locaları, çim terasları, gezinti, bisiklet, koşu ve yürüyüş yolları, akülü tren ile vadi gezisi, biyolojik gölet ve bu göleti destekleyen etkinlik alanları, sanat atölyeleri ve sergi alanları, şelale kafeterya & restoran, sarı-siyah anı parkı, Japon bahçesi, oyun (bocce,gateball,satranç), bitki gösteri ve sosyal etkinlik alanları bulunacak. Çalışmaların hızla sürdüğü etapta aynı zamanda park aydınlatmaları, çimlendirme ve bitkilendirme süreci ortamın iklim ve hava koşullarına uygun şekilde yapılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yaşam Vadisi'ni Tasarlayacak Uluslararası Yarışma Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement