"Yaşamak Her Canlının Hakkıdır" - Son Dakika
Güncel

"Yaşamak Her Canlının Hakkıdır"

"Yaşamak Her Canlının Hakkıdır"

'Dünya Hayvanları Koruma Haftası' nedeniyle Bursa'da gerçekleştirilen panel ve fotoğraf sergisi ile tüm dünyaya 'Yaşamak her canlının hakkıdır' mesajı verdi.

15.10.2014 15:12  Güncelleme: 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Dünya Hayvanları Koruma Haftası' nedeniyle Bursa'da gerçekleştirilen panel ve fotoğraf sergisi ile tüm dünyaya 'Yaşamak her canlının hakkıdır' mesajı gönderildi.

Bursa, Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şubesi tarafından, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım belediyeleri, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Bursa Veteriner Hekimler Odası katkılarıyla 'Dünya Hayvanları Koruma Haftası' nedeniyle düzenlenen programa ev sahipliği yaptı. Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panel ile 'Yaşamak her canlının hakkıdır' mesajı verildi, hayvanlara duyarlı olunması gerektiği vurgulandı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ile Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Zehra Çelikok, panele katılan konuklarla birlikte fotoğraf sergisinin açılış kurdelesini kesti. Çelikok, özellikle sahipsiz hayvanların korunması gerektiğine dikkati çekerek, Bursa'da derneğin çabasıyla gerçekleştirilen faaliyetleri anlattı. Panelde ise Orman Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nin çalışmalarının yer aldığı sunumlar yapıldı. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nihal Gül Satar, 'Sahipsiz Hayvanlar İçin Biz Ne Yapıyoruz?' başlıklı sunumunda konunun 'sahipsiz hayvan sorunu' olmadığını, aksine 'sahipsiz hayvanların sorunları' olarak ele alınması gerektiğinin altını çizdi. Doç. Dr. Satar, hayvanları korumanın, gelecek nesilleri eğitip çocuklara hayvan sevgisinin aşılanmasıyla mümkün olacağını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Yaşamak Her Canlının Hakkıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement