Yaşamını, Engelli Kader Arkadaşlarına Adadı - Son Dakika
Yerel

Yaşamını, Engelli Kader Arkadaşlarına Adadı

Osmaniye'de bebekken geçirdiği kaza ve hastalık nedeniyle engelli olan Altun, 20 yıldır kendisiyle aynı kaderi paylaşanların hayata tutunmaları için çalışıyor Altun: "Bugün birbirini tanımayan yüzlerce engelli kardeşim, dernek sayesinde arkadaşlık ve dostluklar kurdu.

31.08.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÜMİT KAHRIMAN - Bebekken ateşe düşen, daha sonra da geçirdiği hastalık sebebiyle engelli yaşam süren Muttalip Altun, 20 yıldır kendisiyle aynı kaderi paylaşanların hayata tutunmaları için mücadele ediyor.

Hayatını engellilere adayan 40 yaşındaki Altun, üç engelli arkadaşıyla 1996 yılında Osmaniye Bedensel Özürlüleri Koruma ve Yaşatma Derneği'ni kurdu. Altun, 2008'de adı 7 Ocak Engelliler Spor Kulübü olarak değiştirilen dernek aracılığıyla kendisi gibi engellilerin sportif etkinliklerle sosyal hayata katılmasına imkan sağladı.

Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelsiz bir yaşam için mücadele ettiğini söyledi.

Henüz 7 aylıkken evlerinin önündeki ateşe düşmesi sonucu ellerini kaybettiğini, 11 aylıkken de geçirdiği hastalık sonucu ayaklarının felç olduğunu anlatan Altun, "Ama hiçbir zaman hayata küsmedim. Yaklaşık 20 yıldır 'engelim, engelsiz yaşamama engel değil' düşüncesiyle mücadele ediyorum" dedi.

Engellilere destek olmak için çalışması gerektiğini ifade eden Altun, bu amaçla bir iş adamının desteğinde kendisiyle aynı kaderi paylaşan üç arkadaşıyla kentteki engellilerin sosyal hayata kazandırılmasına imkan sağlamak için dernek kurduklarını belirtti.

Sivil toplum kuruluşu olarak faaliyet göstermenin, engellilerin sorunlarını dile getirmek ve onların ihtiyaçlarını karşılamak için etkili olduğunu vurgulayan Altun, "Ağabeyimiz merhum iş adamı Ali Kabul'ün desteğiyle kurduğumuz dernek, kader arkadaşlarımın yüzünü güldürdü. Önce 3 olan üye sayımız kısa sürede arttı. Bugün birbirini tanımayan yüzlerce engelli kardeşim, dernek sayesinde arkadaşlık ve dostluklar kurdu. Aralarında evlenenler dahi oldu. Onlarca arkadaşımıza iş imkanı sağlandı. Engelli kardeşlerimin yüzünü güldürmek, onları sosyal hayata kazandırmak beni mutlu ediyor" diye konuştu.

- Engelliler, kulüp sayesinde hayata tutundular

Altun, sporu çok sevdiğini, bu sebeple derneğin adını 2008'de yaptıkları düzenlemeyle 7 Ocak Engelliler Spor Kulübü olarak değiştirdiklerini söyledi.

Kulüp olarak Bedensel Engelliler Basketbol Liginde mücadele etmeye başladıklarını ifade eden Altun, şunları kaydetti:

"Kulübü kurduktan sonra lige katıldık. Halen ikinci ligde mücadele ediyoruz. Burada da oyuncu antrenör ve başkan olarak görev yapıyorum. Basketbol takımı, engellilerin spor salonlarına gelmesine vesile oldu. Bugüne kadar birçok engelli sporcu kardeşimiz, kulüp sayesinde hayata tutundu, iş buldu. Türkiye Tekerlekli Sandalye Genç Milli Takımına, birinci lig takımlarından Bursa Osmangazi engelliler takımına transfer olan arkadaşlarımız var. Ayrıca, birinci lig ve ikinci lig takımlarına transfer olan 10 kadar sporcumuz oldu."

Altun, kendisinin ve kader arkadaşlarının en büyük sorununun işsizlik olduğunu, bu konuda son zamanlarda atılan olumlu adımların takip edilmesini istediğini sözlerine ekledi. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yaşamını, Engelli Kader Arkadaşlarına Adadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement