Yaşanabilir Kızıltepe İçin Çalışmalar Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Yaşanabilir Kızıltepe İçin Çalışmalar Sürüyor

Yaşanabilir Kızıltepe İçin Çalışmalar Sürüyor

İçişleri Bakanlığının onayı ile Mardin Valiliğince Kızıltepe Belediye Başkanvekili olarak görevlendirilen Kızıltepe Kaymakamı Ahmet Odabaş, altyapı çalışmalarıyla çağdaş ve yaşanabilir şehirciliğin bütün muhtevasını içine almış, sosyal donatı alanlarıyla her anlamda gelişmiş modern ve...

15.02.2017 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığının onayı ile Mardin Valiliğince Kızıltepe Belediye Başkanvekili olarak görevlendirilen Kızıltepe Kaymakamı Ahmet Odabaş, altyapı çalışmalarıyla çağdaş ve yaşanabilir şehirciliğin bütün muhtevasını içine almış, sosyal donatı alanlarıyla her anlamda gelişmiş modern ve yaşanılabilir bir Kızıltepe için mesai mefhumu gözetmeden çalıştıklarını söyledi.

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü, Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Halit Solhan ve yönetim kurulu üyeleri, Odabaş'ı ziyaret etti.

Odabaş, cemiyet yönetimlerini kabulde, üzerinde çalıştıkları projeler hakkında bilgi verdi.

Kızıltepe'nin uzun yıllardır belediye hizmetlerinden yoksun bir şekilde bugünlere gelmesine üzüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Özellikle altyapı sorunu ve sıkıntısının yanında çarpık bir yapılaşmaya adeta esir bırakılmış. Çağdaş ve yaşanabilir şehirlerin en önemli ögelerinin başında o şehrin altyapısı ve insanların rahat yaşayabilecekleri güzel vakit geçirebilecekleri mimari yapılarıdır. Altyapı çalışmalarına Aşiti Mahallesi'nden başlamıştık, diğer mahallelerde de çalışmalar devam ediyor."

Odabaş, şehir merkezinde görüntü kirliliği ortadan kaldırmak için enerji nakil hatlarını yer altına indirme çalışmalarının başladığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Kızıltepe'de çağdaş şehirciliğin gereği olan bütün çalışmaların üzerine yoğunlaştık. Bu konuda Mardin ile kardeş belediye olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden de gerek proje gerekse de teknik çalışmalar konusunda destek aldık. Bu ilçenin en asli unsuru olan vatandaşlarımızın da görüşüne başvurarak, yönetim ile vatandaş işbirliğini ortaya çıkaracağız. Bu konuda ilçemizin trafik sorununun çözümü, vatandaşlarımızın rahat nefes alıp zaman geçirebilecekleri alanları oluşturmak ve ardından da görsel anlamda ilçenin genel görüntüsünü katkıda bulunacak çalışmalarımız sürüyor."

Cumhuriyet Meydanı'nın yeniden düzenlemesi için teknik ekibin çalışmalarını sürdürdüğünü, bunun yanında Kızıltepe'nin tarihi dokusunu bugüne taşıyan mimari yapıları, aslına uygun restorasyonlarla geleceğe taşımayı hedeflediklerini dile getiren Odabaş, şunları kaydetti:

"Tarihi Şahkulubey Kümbeti'nin aslına uygun şekilde restore edilmesi ve çevre düzenlenmesinin yapılması için çalışmalarda bulunuyoruz. İlçemizin önemli kavşak noktalarını süsleyecek, ilçemizin zenginliği olan sembollerimizi de içinde barındıracak bir saat kulesi ile görsellik kazandıracak. Altyapı çalışmalarıyla çağdaş ve yaşanabilir şehirciliğin bütün muhtevasını içine almış, sosyal donatı alanlarıyla her anlamda gelişmiş modern ve yaşanılabilir bir Kızıltepe için arkadaşlarımızla birlikle mesai mefhumu gözetmeksizin çaba ve gayretlerimizi sürdürüyoruz. İnşallah bütün bu çalışmaları, Kızıltepeli hemşehrilerimizle ve görevi kamuoyunu doğru gelişmelerle haberdar etme görevi olan siz değerli gazetecilerimizin de destekleriyle gerçekleştireceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaşanabilir Kızıltepe İçin Çalışmalar Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement