Yaşar Aşçıoğlu'ndan Pfdk'ya Tepki - Son Dakika
Spor

Yaşar Aşçıoğlu'ndan Pfdk'ya Tepki

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Aşçıoğlu, TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun (PFDK) kendisine verdiği 60 günlük hak mahrumiyeti cezasına tepki gösterdi.

25.11.2016 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Aşçıoğlu, TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun (PFDK) kendisine verdiği 60 günlük hak mahrumiyeti cezasına tepki gösterdi.

PFDK'nın, TFF ve başkanı Yıldırım Demirören'e yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle ceza verdiği Aşçıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, benzeri olmayan bir cezayla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Dünyada hiçbir futbol federasyonunda benzeri olmayan bir ceza ile karşı karşıyayım. Hukukun üstünlüğü değil üstünlerin hukukunun geçerli olduğu böyle bir sevk ve ceza, FETÖ savcıları tarafından bile verilmemiştir." ifadelerini kullandı.

Aşçıoğlu, iki federasyon yöneticisi arasında gerçekleşen mesajın, suç olarak kabul edilip ceza kuruluna sevk edilmesinin hukuki gerekçeden yoksun olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Özel haberleşme hayatını ihlal suçu işlenmiş komedi bir kararla, TFF'nin saygınlığına ve kurumsal ağırlığına zarar verilmiştir. FETÖ savcılarının bile hayal edemeyeceği bir gerekçeyle ceza verilmesi; bırakın hukuk dünyasını, çocukların bile güleceği bir karar olarak TFF tarafından hukuk tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Şimdi Trabzonspor'a oynanan oyun ve oyunların geçmişte ve geçen yıl ne şekilde, kimler eliyle organize edilmiş olduğu deşifre edilmiştir. Türk futbolunun nasıl ve kimler eliyle ne şekilde yönetildiği açık ve net ortaya çıkmıştır. Aynı delil, aynı suçtan bir güzide kulübün yöneticilerine 9 yıl ceza verilmiş, aynı suçtan ve aynı delillerle başka bir güzide kulübün yöneticilerine sevk bile yapılmamıştır. Ben bunu söylediğim zaman 'mümkünse 3 yıl ceza verin' talimatı vermek suretiyle cezalandırılmak istendim."

Aldığı cezaya rağmen istifa etmeyi düşünmediğini belirten Aşçıoğlu, "Benim olduğum yerde, adaletin olması noktasında, sonuna kadar mücadele edeceğimi; her kulübe, her camiaya aynı mesafede olma misyonumdan taviz vermeyeceğimin bilinmesini isterim." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Yaşar Aşçıoğlu'ndan Pfdk'ya Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement