Yaşar Kaya, 21 Yıl Sonra Türkiye'ye Döndü (2) - Son Dakika
Güncel

Yaşar Kaya, 21 Yıl Sonra Türkiye'ye Döndü (2)

Adliye ÇIKIŞINDA GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI Hakkındaki bir soruşturma nedeniyle havalimanında gözaltına alınan Yaşar, ifadesi alınmak üzere Ankara Adliyesine getirildi.

17.04.2014 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adliye ÇIKIŞINDA GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Hakkındaki bir soruşturma nedeniyle havalimanında gözaltına alınan Yaşar, ifadesi alınmak üzere Ankara Adliyesine getirildi. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Yaşar, adliye çıkışında gözyaşlarına hakim olamadı.

Çıkarıldığı Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesinde hakkında yapılan suçlamaları kabul etmeyen Kaya, "Suçlamayı kabul etmiyorum. Tamamı bilgiden yoksun eksik, sürgünde ki Kürdistan Parlamentosu 1995 yılında Lahey'de kuruldu. . 6.5 yıl onun Genel Başkanlığını yaptım. O Parlamento tamamen akademik bir kuruluştur. Gizli hiçbir faaliyeti yoktur dünyaca bilinen bir kuruluştur genel başkanlığını yaptığım dönemdeki faaliyetlerini savunuyorum" dedi.

Mahkeme başkanının Kaya'ya bu örgütoluşum Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmeye mi yönelik sorusu üzerine ise Kaya, "Böyle bir faaliyeti yoktur bir parlamentonun görevi parlamenter sınırlar dahilinde bir ülkeyi tanıtma gibi çalışması vardır. Türkiye aleyehinde birşey söylenmemiştir" şeklinde konuştu.

(TG) - Yaşar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yaşar Kaya, 21 Yıl Sonra Türkiye'ye Döndü (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement