CHP'liler Yaşar Kemal'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

CHP'liler Yaşar Kemal'i Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve Milletvekili Muharrem İnce, yoğun bakımda tedavisi süren Yazar Yaşar Kemal'i ziyaret etti.

15.01.2015 16:49  Güncelleme: 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve Milletvekili Muharrem İnce, yoğun bakımda tedavisi süren yazar Yaşar Kemal'i ziyaret etti.

CHP'li Akif Hamzaçebi ve Muharrem İnce ile eski Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde tedavi gören Yaşar Kemal'i ziyaret etti.

Ziyaretin ardından çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulunan Celal Doğan, "Yaşar Kemal beye geçmiş olsun dileklerimi iletmek için geldim. Doktorları ile görüştüm. Hastaneye geldikten sonraki durumunda iyileşme olduğunu söylediler. Türkiye'de bir tane Yaşar Kemal var. Dileğimiz biran önce şifa bulması ve sağlığına kavuşmasıdır" dedi.

İnce Muharrem olarak İnce Memed'i ziyarete geldiğini belirten CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Toplumda ustalar kolay yetişmiyor. Sanatın, romanın, edebiyatın, şiirin ustaları bizim toplumumuzda yeterince az zaten. Bir büyük ustayı ziyaret etmek istedik. Doktorlarımız solunuma destek ihtiyacı doğduğunu ve iyi bir şey söylemek için erken olduğunu söylediler. Kötü şeyleri ise hiç söylemek istediğini söylediler. Beklemekten ve zamanın iyiye gitmesini dilemekten başka yapacak bir şey yok. Bende İnce Muharrem olarak İnce Memed'e geçmiş olsun, Allah şifa versin diyorum" diye konuştu.

Akif Hamzaçebi ise, "Kendisi yoğun bakımda 24 saat henüz dolmuş durumda. Doktorlardan bilgi aldık. Yapay solunum ihtiyacı olduğunu ve onun giderilmekte olduğunu söylediler. Ancak bunun biraz daha zaman alacağını söylediler. Akciğerinin iyi olduğunu da söylediler. İlerleyen süreçte daha umutlu konuşma umudunu taşıdıklarını ifade ettiler. Yaşar Kemal gibi bir devin yoğun bakımda olması hepimizi üzmüştür. Bir toplumu toplum yapan ona değer veren isimler vardır. Yaşar Kemal de bu isimlerin başında gelir. Ben kendisine şifa diliyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement