Yaşar Kemal Heykeli Yeni Yerinde - Son Dakika
Güncel

Yaşar Kemal Heykeli Yeni Yerinde

Tarık Akan ve Bedri Baykam gibi sanatçıların da desteğiyle bir grup, Yenikapı'daki inşaat alanı içinden alınarak sahildeki yeni yerine taşınan "Anadolu'yu seyreden Yaşar Kemal" heykeline yürüyüş düzenledi.

11.03.2015 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarık Akan ve Bedri Baykam gibi sanatçıların da desteğiyle bir grup, Yenikapı'daki inşaat alanı içinden alınarak sahildeki yeni yerine taşınan "Anadolu'yu seyreden Yaşar Kemal" heykeline yürüyüş düzenledi.

Heykeltıraşlar Derneği, PEN Türkiye Merkezi, Türkiye Yayıncılar Birliği, Türkiye Yazarlar Sendikası ve Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği tarafından düzenlenen yürüyüşün ardından grup adına heykel önünde PEN Türkiye Merkezi Başkanı Zeynep Oral bir basın açıklaması yaptı.

Yaşar Kemal'in heykelinin inşaat alanının ortasında iki yıldır yok olmaya mahkum olduğunu savunan Zeynep Oral, "Onun üzerine beş kuruluş bir araya geldik ve bir çağrıda bulunduk, 'Bu heykelin yok olmasına izin vermeyeceğiz' dedik. Bu çağrımızdan kısa bir süre sonra heykel, heykeltıraş Metin Yurdanur'un önerdiği bir yere ve onun denetiminde getirildi" dedi.

Yapılan çağrıların bürokratik süreci hızlandırdığını da söyleyen Oral, "Biz yine bugün buradayız çünkü yalnız bu heykel değil, ülkemizde birçok heykel tehdit altında, baskı altında, yok olmaya yüz tutmuş durumda ve biz bundan sonra hepsinin takipçisi olacağız" diye konuştu.

Yürüyüşün ardından dağıtılan basın duyurusunda da "Yaşar Kemal'in 'en beğendiğim heykelim' dediği heykelin iş makineleri, çer-çöp ve moloz yığınları arasında kaldırılıp yine Yenikapı'da, deniz kenarına, Anadolu'yu 'seyredebileceği' bir yere taşınmış olması bizleri sevindirdi, sevindirir" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaşar Kemal Heykeli Yeni Yerinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement