Yasin Börü Davası - Son Dakika
Güncel

Yasin Börü Davası

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesine ilişkin 21'i tutuklu 34 sanığın yargılandığı davada, sanıklardan Ahmet Yusufoğlu, suç tarihinde daha önce işlediği bir suç nedeniyle cezaevinde hükümlü olarak bulunduğunu öne sürdü.

25.11.2015 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesine ilişkin 21'i tutuklu 34 sanığın yargılandığı davada, sanıklardan Ahmet Yusufoğlu, suç tarihinde daha önce işlediği bir suç nedeniyle cezaevinde hükümlü olarak bulunduğunu öne sürdü.

Güvenlik gerekçesiyle Diyarbakır'dan Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesine nakledilen dava, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi solonunda görüldü.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar ile avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı Musa Yeşil, müşteki avukatlarının salonu terk ettiğini tutanağa yazdırdıktan sonra, duruşmaya devam etti.

Sanık Ahmet Yusufoğlu, bulunduğu cezaevinden görüntülü sistemle alınan ifadesinde, suç tarihinde daha önce işlediği bir suç nedeniyle Diyarbakır Kapılı Cezaevinde hükümlü olarak bulunduğunu bildirdi.

Yusufoğlu, "Bu olaylara katılmadım. Terör örgütü üyesi değilim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Sanık Ahmet Tanrıverdi de görüntülü sistemle alınan ifadesinde, olay tarihinde askerlik görevini yaptığını, Diyarbakır'da bulunmadığını, mahkemeye de bu yönde resmi evrak sunduğunu kaydetti.

Sanık Yıldız Doğanay, Kürtçe tercüman vasıtası ve görüntülü sistemle alınan beyanında, olayların meydana geldiği saatlerde hastanede olduğunu, hastane dışına çıkmadığını öne sürdü. Doğanay, PKK terör örgütüyle de ilgisinin olmadığını savundu.

Duruşmaya, ara verildi.

"Adil yargılama bitmiştir"

Bu arada duruşma salonunu terk eden müşteki avukatları ve yakınları adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Müşteki avukatlarından Selçuk Kar, dava soruşturmasının hukuka aykırı olarak yürütüldüğünü, delillerin tam olarak toplanmadığını ileri sürdü.

Kar, "İlk celsede özellikle mağdur tarafların yok sayılmasını görmemize rağmen itiraz etmedik. Adil bir yargılamanın uygun fiziki şartlarla olabileceğini söyledik. Ancak mahkeme yine bu talebimizi yok sayarak müdafi avukatları olmadan yargılamaya devam etmektedir. Şu an itibarıyla adil yargılama bitmiştir" diye konuştu.

Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz ise davanın takipçisi olduklarını belirterek, "Azmettiricilerin de davaya dahil edilerek davanın genişletilmesini istiyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yasin Börü Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement