Yaşlı Çiftin Yol İsteği - Son Dakika
Güncel

Yaşlı Çiftin Yol İsteği

Yaşlı Çiftin Yol İsteği

Ordu’nun Ünye ilçesi Yeni Kızılcakese Mahallesi Dereyanı mevkisinde yolu olmayan yaşlı çift, yetkililerden yol için destek bekliyor.

29.04.2015 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Ünye ilçesi Yeni Kızılcakese Mahallesi Dereyanı mevkisinde yolu olmayan yaşlı çift, yetkililerden yol için destek bekliyor.

68 yaşındaki Mustafa Toprak ve 73 yaşında ve Havva Toprak, evlerine 500 metrelik yolun açılması için yetkililere çağrıda bulundu. "Artık direnecek gücümüz, gidecek kapımız kalmadı" diyen Mustafa Toprak, "Ben kalp hastasıyım. Beynimdeki atardamarlar tıkalı. 500 metreyi yürüyebilmek için en az 10 kez durup dinleniyorum. Annem hastalandı ve şu anda hastanede yoğun bakımda tedavi görüyor. Eşim de böbrek rahatsızlığı var. Artık yaşlandık, gücümüz kuvvetimiz kalmadı. Hastalandığımızda ambulans kapımıza gelemiyor. Öyle olunca da yola kadar çık çıkabilirsen. Bunun yazı var kışı var. Poşet sedye ile hastamızı taşımak zorundayız. Şimdilik komşularımız yardım ediyor. Bu çileyi sadece 500 metre yol için çekiyoruz. Artık bu yolumuzu açsalar da ömrümüzün sonunda daha fazla komşularımıza yük olmayalım" ifadelerini kullandı.

Evine giden yolun yapılması için iki arsa sahibinin yer vermesi gerektiğini de belirten Mustafa Toprak, "Yer sahipleri bana yardımcı olmuyor, 'mahkemeye ver öyle al' araziyi diyorlar. Devletin vermiş olduğu yolu alamıyorum. Muhtar yardımcı olmaya çalışıyor ama belediyeden henüz bir haber gelmedi. Bana belediyenin geleceğini ve yolu çakıllayacağını söyledi muhtarım ama hala gelen olmadı bekliyoruz" diye konuştu.

73 yaşında ve böbrek rahatsızlığı bulunan Havva Toprak ise, "Hasta olmayayım diye adeta Allah'a dua ediyorum. Yol olmadığından ambulans kapımıza gelemiyor. Bu çileyi yıllardır çekiyoruz. Artık ömrümüzün sonunda bu çilenin son bulmasını istiyoruz" diye konuştu.

"YOL İÇİN TAPU KAYDI BEKLENİYOR"

Ünye Belediyesi ise yolla ilgili daha önce genişletilmesi ve çakıllanması için keşif yapıldığı belirtilerek, burada arazi sahiplerinin rızası olmadığı için gerekli çalışmanın tamamlanamadığı belirtildi. Yolla ilgili mahalle muhtarından tapu kaydı talep ettiklerini belirten belediye yetkilileri, tapu kaydına göre yolla ilgili gerekli çalışmanın yapılacağını, tapu kaydına rağmen bir engel çıkması halinde ise gerekirse jandarmadan da güvenlik tedbiri alarak yolun açılacağı ve mağduriyetin giderileceği ifade edildi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaşlı Çiftin Yol İsteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement