Yaşlı Kadın Dolandırıcıları Faka Bastırdı - Son Dakika
Güncel

Yaşlı Kadın Dolandırıcıları Faka Bastırdı

Yaşlı Kadın Dolandırıcıları Faka Bastırdı

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, telefon dolandırıcıları 68 yaşındaki Ş.Y. isimli kadını ’Kimliğiniz bir banka soygununda’ kullanılmış yalanı ile dolandırmak isterken arayan kişilerin dolandırıcı olduğunu anlayan kadın, telefon dolandırıcılarını polise yakalattı.

01.08.2016 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, telefon dolandırıcıları 68 yaşındaki Ş.Y. isimli kadını 'Kimliğiniz bir banka soygununda' kullanılmış yalanı ile dolandırmak isterken arayan kişilerin dolandırıcı olduğunu anlayan kadın, telefon dolandırıcılarını polise yakalattı. Şüphelinin daha önce 3 ayrı telefon dolandırıcılığı yaptığı saptanırken, çıkarıldığı mahkemece 4 ayrı dolandırıcılık suçundan tutuklandı.

Karabağlar ilçesinde oturan 68 yaşındaki Ş.Y. isimli kadını, 29 Temmuz günü saat 11.30'da, ev telefonundan kendini polis olarak tanıtan telefon dolandırıcısı aradı. Telefondaki şahıs polis olduğunu ve bir operasyon yapıldığını belirterek Ş.Y.'ye, "Kimliğiniz bir banka soygununda kullanılmış, şüpheli şahsıları yakaladık, sizin suçunuz olmadığınızı biliyoruz, bize yardım etmeniz gerekiyor, evinizde ne kadar altın ve para varsa hazırlayan gelecek olan görevliye verin" dedi. Telefondaki kişilerin dolandırıcı olduğunu anlayan Ş.Y., yanındaki kızına dolandırıcılara belli etmeden durumu anlatıp polisi aramasını söyledi. Ş.Y.'nin kızı durumu 155 Polis İmdat Hattı'na bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amiriliği ekipleri geldi.

Konuşmaları ses kaydına aldı

Yaşlı kadın telefon dolandırıcıları ile telefonda konuşmaya devam ederken, dolandırıcıları şüphelendirmemek için endişeli bir şekilde konuştu ve bu sırada konuşmaları ses kaydına aldı. Polis ekipleri evin çevresinde önlemler alırken telefonda dolandırıcılarla konuşan Ş.Y. isimli kadın, evdeki altın ve paraları hazırladığını, gelip almalarını söyledi.

Polis suç üstü yaptı

Telefon dolandırıcısı evin önüne gelirken Ş.Y. poşeti balkondan aşağıda bekleyen telefon dolandırıcısına attı. Bu sırada, ev etrafında önlem alan polis ekipleri, telefon dolandırıcısını suç üstü yakaladı. Yapılan araştırmada dolandırıcının 21 yaşındaki İ.E. olduğu belirlenirken şüphelinin geçtiğimiz Kasım ayında, Karabağalar Eski İzmir semtinde H.D.'yi aynı yöntemle 12 adet bilezik, 2 adet altın künye, 1 adet altın zincir, 1 adet çeyrek altın, 200 dolar, 6 adet yüzük ve 2 adet altın seti alarak dolandırdığı; geçtiğimiz Haziran ayında, Buca'da İ.E. (28) isimli şahsı ise toplam değeri 9 bin lira olan 1 adet altın kelepçe, 7 adet altın künye, 5 adet altın yüzük ve 1 çift altın küpesini alarak dolandırdığı; geçtiğimiz Temmuz atının başında ise H.D.'yi 8 adet bilezik, 1 adet altın künye, 1 adet altın altın zincir, 1 adet beşi bir yerde kolye ve bir adet altın setini alıp dolandırdığı belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheli İ.E., 4 ayrı dolandırıcılık suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaşlı Kadın Dolandırıcıları Faka Bastırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gelibolu'da Kask Kullanmayan ve Ehliyetsiz Motosiklet Sürücülerine Denetim
    13:27 Gelibolu'da Kask Kullanmayan ve Ehliyetsiz Motosiklet Sürücülerine Denetim

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde polis ekipleri tarafından kask kullanmayan, yetersiz ehliyet ile motosiklet kullanan ve ehliyetsiz motosiklet kullanan sürücülere yönelik denetim gerçekleştirildi. Denetimde çok miktarda cezai işlem uygulandı ve 5 motosiklet bağlanarak, yediemin otoparkına çekildi. Ayrıca GBT sorgusunda bir şahsın ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 6 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası tespit edilerek, gözaltına alındı. Gelibolu'da bu tür denetimlerin sürekli devam edeceği ve kask kullanımının yaygınlaştırılması amaçlandığı belirtildi.

  • Beşiktaş Yeni Teknik Direktör Arayışlarını Sürdürüyor
    13:25 Beşiktaş Yeni Teknik Direktör Arayışlarını Sürdürüyor

    Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, yeni teknik direktör arayışlarının devam ettiğini ve Sergen Yalçın ile görüşmediklerini belirtti. Aybaba, ayrıca yeni sezon öncesi kadro yapılanması konusunda çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Beşiktaş Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar ise, Beşiktaş'a yakışacak olan hocayı belirleyeceklerini ve sezon sonunda anlaşma yapacaklarını söyledi.

  • Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak
    13:24 Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak

    Niğde Valiliği bünyesinde çalıştırılmak üzere TYP (Toplum Yararına Program) çerçevesinde 150 kişi alınacak. Başvurular başlamış olup son başvuru tarihi 18 Nisan 2024 Perşembe olarak belirlendi. İstihdam edilecek kişiler kura sonucu belirlenecek ve 29 Nisan - 29 Ekim 2024 tarihleri arasında 6 ay süreyle istihdam edilecek. Başvurular iskur.gov.tr, e-Devlet veya Alo 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek. Detaylı bilgi için https://esube.iskur.gov.tr/ adresi ziyaret edilebilir.


Advertisement