Yaşlılardan Gençlik Haftası'nda Halk Oyunu Gösterisi - Sivas - Son Dakika
Güncel

Yaşlılardan Gençlik Haftası'nda Halk Oyunu Gösterisi - Sivas

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yaşlılardan Gençlik Haftası'nda halk oyunu gösterisi Halk oyunu gösterisi sunulmasından detaylar Yaşlılardan Gençlik Haftası'nda halk oyunu gösterisi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kılıç: "Gençlerden ziyade bu oyunları eskiden oynamış insanları oynatmak arzumuzdu" Sivas'ta Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde çoğunluğunu yaşlıların oluşturduğu ekipler, unutulmaya yüz tutmuş halk oyunları gösterisi sundu.

21.05.2016 22:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yaşlılardan Gençlik Haftası'nda halk oyunu gösterisi

Halk oyunu gösterisi sunulmasından detaylar Yaşlılardan Gençlik Haftası'nda halk oyunu gösterisi

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kılıç:

"Gençlerden ziyade bu oyunları eskiden oynamış insanları oynatmak arzumuzdu"

Sivas'ta Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde çoğunluğunu yaşlıların oluşturduğu ekipler, unutulmaya yüz tutmuş halk oyunları gösterisi sundu.

Buruciye Medresesi önündeki halk oyunları gösterisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yöresel kıyafetlerle sahne alan ekipler, büyük beğeni topladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, yaptığı açıklamada, "Özellikle ilçelerde unutulmaya yüz tutmuş oyunları gün yüzüne çıkarmak adına böyle bir etkinlik düzenledik." dedi.

Sivas'ta farklı kültürde çok sayıda halk oyunu olduğunu vurgulayan Kılıç, "Sivas büyük bir bir coğrafya, her ilçenin farklı oyunları, değişik kültürleri var. Bunları kayıt altına almak adına da çalışmalar yapıyoruz. Gençlerden ziyade bu oyunları eskiden oynamış insanları oynatmak arzumuzdu. Bunda bir nebze de olsa başarılı olduk. Böyle bir etkinliği kaç yıldan beri düşünüyorduk, bugün başlangıcımız oldu." diye konuştu.

Yaşlılardan Gençlik Haftası\'nda Halk Oyunu Gösterisi - Sivas
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaşlılardan Gençlik Haftası'nda Halk Oyunu Gösterisi - Sivas - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement