Yaşlıların Hayat Tecrübesi Sergi Oldu - Son Dakika
Yerel

Yaşlıların Hayat Tecrübesi Sergi Oldu

Küçükçekmece Belediyesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle 65 yaş ve üzeri 50 ilçe sakinin hayatına dokundu.

02.10.2015 09:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükçekmece Belediyesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle 65 yaş ve üzeri 50 ilçe sakinin hayatına dokundu. "Hayat Ağacı" başlığı adı altında hazırlanan proje, fotoğraf-röportaj tekniği ile geçmişten günümüze kuşaklar arasında tecrübe transferini, günlük hayatın koşuşturmasında unutulan yaşlı hayatlara dikkat çekmeyi amaçlıyor.

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle düzenlenen "Hayat Ağacı" projesi Küçükçekmece Belediyesi'nin evsahipliğinde Atakent Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Yaşlılara özel hazırlanan sergi beğeniye sunulurken etkinlik mini bir konserle sürdü. İlçede yaşayan 65 yaş ve üzeri 50 kişi fotoğraf-röportaj tekniği ile oluşturulan sergi katılımcılardan büyük ilgi gördü. Serginin en dikkat çeken özelliği yaşlıların resimlerinin altına hayat tecrübelerinden yola çıkarak sarf ettikleri sözlerin yer alması oldu. Yılların verdiği tecrübeleri yaşlılar birkaç kelime ile yeni nesillere aktarma imkanı buldu.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Küçükçekmece Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından hazırlanan özel sergi, fotoğraf ve söyleşiler serginin ardından "Hayat Ağacı" isimli bir kitap çalışmasına dönüşecek. Kendi fotoğraflarını ve söyledikleri sözleri sergide gören bazı yaşlılar zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Ardından Altınova Balkan Göçmenleri Sosyal Yardımlaşma Derneği öncülüğünde kurulan ve yaşları 40 ile 85 arası değişen Kadınlar Korosu sahneye çıktı. Koru üyelerinin seslendirdiği şarkılar salondakilerden de büyük alkış aldı.

"BİLBOARDLARDA YAŞLILAR VE SÖYLEDİKLERİ SÖZLER OLACAK"

Etkinliğe ilişkin bilgiler veren Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, "Evlere yapılan ziyarette yaşlılarımızın hem ellerini öptü, hem de onların hayat tecrübelerinden hikayeler dinledik. Daha sonra dinlediğimiz bu hayat hikayelerinden altını çizilmesini istediğimiz noktaları billboardlarımıza taşıma kararı aldık. Küçükçekmece'de bulunan billboardlarımız yüzlerce yaşlımızın resmi ve hayata dair düşüncelerinde birer cümle var. Ziyaretlerimizde bazı yaşlıların köşesine çekildiğini gördük. Biz onlara ürettiklerini göstererek ve sözlerinin bir kitapçık haline getirilerek gençlere faydalı olacağını gösterdik" diye konuştu.

76 yaşındaki Bayram Yaman, "Küçükçekmece de oturan yaşlılarımız, memleketimizin meseleleri hakkında bildiklerini söyleme imkanı buluyorlar. Meseleler konuştukça konuşulup tartışıldıkça uzlaşmaya varılır ve sorunlar ortadan kalkar" şeklinde konuştu.

Hayat Ağacı projesi için hazırlanan çalışmalar 20 Ekim tarihine kadar Küçükçekmece Belediyesi Atakent Kültür ve Sanat Merkezi'nde vatandaşların ziyaretine açık olacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaşlıların Hayat Tecrübesi Sergi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement