Yaşlılarla Gümüş Sohbetler - Son Dakika
Yerel

Yaşlılarla Gümüş Sohbetler

Yaşlılarla Gümüş Sohbetler

Muratpaşa Belediyesi Yaşlıevi’nde Avusturya Melbourne-Victoria Üniversitesi’nden emekli Prof.Dr. Terence Seedsman tarafından yaşlılara “Yaşam Boyu Öğrenme” konulu seminer verildi.

23.11.2014 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa Belediyesi Yaşlıevi'nde Avusturya Melbourne- Victoria Üniversitesi'nden emekli Prof.Dr. Terence Seedsman tarafından yaşlılara "Yaşam Boyu Öğrenme" konulu seminer verildi. Gümüş sohbetler projesi çerçevesinde düzenlenen seminerde yaşlılarla bi raraya gelen Prof.Dr. Terence Seedsman sosyalleşme konularına değindi. Yaşlıevi bahçesinde düzenlenen seminerde konuşan Prof.Dr. Seedsman, "Yaşlılığın iki aşaması vardır. Dış tarafınızın sizi nasıl gördüğü ve sizin kendi içinizde nasıl gördüğünüz" diye konuştu.

YAŞAM BOYUNCA POZİTİF OLUN

Yaşam boyunca pozitif olunması gerektiğini ifade eden Prof.Dr. Terence Seedsman, "Önemli olan sizin pozitif olmanızdır. Yaşamın uzaması size başka olanaklarda sağlıyor. Demografik yaşlanma var ve nüfusun yaşlanması, doğum oranının azalmasına neden oluyor. İnsanlar yaşam boyu yaşlığını düşünmelidir ve asıl yaşam eğitimi de budur. Nasıl daha sağlıklı olabileceğini daha önceden düşünmek gerek. Geleceğimizi düşünmeliyiz. Devlet ve devlet organları da gelecek planlamalarının içinde olmalıdır. Nüfus yaşlanması, aile, politika, ulam, eğitim her şeyi etkiliyor" dedi.

Yaşam boyu öğrenmenin ikiye ayrıldığını hatırlatan Prof.Dr. Terence Seedsman,"Diplomatik ve hayatın öğrettikleri olarak ikiye ayrılıyor. Yaşam boyu öğrenme doğumdan ölüme kadar sürmektedir. Hiç bir zaman öğrenmek için geç değildir. Teknolojiyi kullanmamak yaşlılıkla ilgili olmamalıdır. Benim ülkemde 90-100 yaşındaki insanlar hala teknolojiden yararlanıyor. Bilgisayar sadece gençler için değil, tüm insanlar içindir. Emekliye ayrılınca üretkenliğin bitmesi gibi sebepler söz konusu değildir" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaşlılarla Gümüş Sohbetler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement