Yatağan 16. Geleneksel Deve Güreşi Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

Yatağan 16. Geleneksel Deve Güreşi Festivali

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Güreşlerden görüntüler.

06.03.2016 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Güreşlerden görüntüler.

Güreş alanı görüntüleri.

Güreş alanının kenarlarında piknik yapan vatandaşların görüntüleri.

Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık'ın açıklaması.

Deve sucuğu satışı yapılan tezgahlardan görüntüler. - Muğla'nın Yatağan ilçesinde düzenlenen güreşlerde, Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden getirilen 150 deve güreştirildi

Yatağan Belediyesi tarafından düzenlenen 16. Geleneksel Deve Güreşi Festivalinde, 150 deve güreştirildi.

Yatağan- Aydın karayolundaki Orman Deposu sahasında yapılan güreşleri, yaklaşık 15 bin kişi sahanın kenarına yerleştirilen kamyon ve traktör kasaları ile tribünlerden izledi.

Müsabakalarda uzun süre güreşen ve birbirlerini yenemeyen bazı develer, görevli urgancılar tarafından güçlükle sahanın dışına çıkarıldı. Güreş alanında, emniyet güçleri tarafından geniş kapsamlı güvenlik önlemleri alındı.

Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 16'ncısı yapılan Yatağan Belediyesi Geleneksel Deve Güreşi Festivaline, Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden develer ile Türkiye'nin çeşitli yerlerinden çok sayıda güreşseverin katıldığını söyledi.

Festivalin 4 yıldır ücretsiz olarak düzenlendiğini ve bunun ilçedeki mermer sektörünün temsilcileri sayesinde mümkün olduğunu vurgulayan Işık, "Yatağan'ın en büyük özelliği, deve güreşlerinin Kırkpınar'ının burada düzenleniyor olmasıdır. Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerindeki deveciler ve güreşseverler, güreşlere geliyorlar ve halkımıza güzel bir güreş izletiyorlar" dedi.

Işık, 150 devenin katılımıyla gerçekleştirilen güreşlerden elde edilecek olan gelirin, Yatağanspor ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yatağan Meslek Yüksek Okulu için harcanacağını kaydetti.

Festivalin, sevgi, saygı ve kardeşlik içerisinde insanları bir arada tutmak amacıyla düzenlendiğini belirten Işık, şöyle konuştu:

"Barışı çok istiyoruz. Ülkemizin barışa çok ihtiyacı var. Bu güreşle ilgili çeşitli dedikodular yaparak insanların güreşlere gelmemesi istendi. Mesela araçların içerisinde 'bomba patlayacak' dendi. Tabi bu insanları korkuttu. Geçen sene katılım 20 binin üzerindeydi. Bu durumdan dolayı yaklaşık bugün 15 bin kişi katıldı. Mert ve yılmayan Yörüklerimiz, güreşlere geldiler. Katılımdan çok memnunum."

Yatağan 16. Geleneksel Deve Güreşi Festivali
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yatağan 16. Geleneksel Deve Güreşi Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • dilay: Biz görmedik söyleyen bozüyük 3 tane boba patlamış söylüyor ak parti yüzünden hepsi o suriy 0 0 Yanıtla

Advertisement