Yatağan Cumhuriyet Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Yatağan Cumhuriyet Yürüyüşü

Yatağan Cumhuriyet Yürüyüşü

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Muğla’nın Yatağan ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

30.10.2015 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 92. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Muğla'nın Yatağan ilçesinde de coşkuyla kutlandı. Yatağan Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.

Bu yıl 92. Si kutlanan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş kutlamaları kapsamında sabah Yatağan Kaya Köstepen Şehir Stadyumu'nda düzenlenen törenlerin ardından akşam da ilçede Yatağan Belediyesi öncülüğünde Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlendi. Yatağan Belediyesi önünden başlayan yürüyüşe Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Muğla Barosu Başkanı Av. Cumhur Uzun ve yaklaşık 2 Bin kişi katıldı. Cumhuriyet yürüyüşünde Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık ve belediye görevlileri vatandaşlara bayrak dağıttı. Yatağan Belediyesi öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe ilçede bulunan birçok sivil toplum kuruluşu da destek verdi. Belediye önünden başlayan yürüyüş Atatürk anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Atatürk anıtında toplanan vatandaşlara yönelik bir konuşma yapan Muğla Barosu Başkanı Av. Cumhur Uzun; "Her şeyin bitti denildiği yerden bugün 92'sini kutladığımız cumhuriyete kavuştuk, hepimize kutlu olsun. Biz ezelden beri hür doğduk hür yaşarız, hür yaşamaya da karar verdiğimizi gösterdik bütün dünyaya. Bize hangi çılgın zincir vuracak şaşarız. Şaştık, cumhuriyetimizi ilan ettik. Hür doğmuş, hür yaşamaya kararlı Türk Milletinin kararıdır cumhuriyet. Bu cumhuriyeti ilelebet yaşatacağımızdan ve muasır medeniyet seviyesine ulaştıracağımızdan hiç birimizin şüphesi yok, hiç birimizin de olmasın. Bugün burada bu yürekler bu bayraklar sevinçle, coşkuyla sallanıyorsa bu duygudan hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır ve payidar olacaktır. Yüreğinde, gönlünde cumhuriyet sevgisini yaşayan, yüreğinde, gönlünde ülke sevgisini, bayrak sevgisini yaşayan hemşerilerim Cumhuriyetimizin 92. Kuruluş yıldönümü hepimize hayırlı olsun, nice cumhuriyetler kutlamak dileğiyle hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

İlçede yaklaşık 2 kilometrelik güzergahta yürüyen vatandaşlar belediye önünde yürüyüşü sonlandırdılar. Cumhuriyet yürüyüşü bitiminde Yatağan Belediyesi hizmet binası üzerinden havai fişek gösterisi düzenlendi. Havai fişek gösterisi ilgi ile izlendi.

Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Yatağan Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı yürüyüşüne katılan Yatağanlılar'a teşekkür etti

Yatağan'da düzenlenen Cumhuriyet yürüyüşünde görevli bazı polisler de ellerinde Türk bayrağı yürüyüşe katılanlara eşlik etti. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yatağan Cumhuriyet Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement