Yatağan'da, "Beslenebilirim" Projesi Velilere Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Yatağan'da, "Beslenebilirim" Projesi Velilere Anlatıldı

Yatağan TEK Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda uygulanan "Beslenebilirim" projesi hakkında velilere sunum yapıldı.

16.10.2014 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yatağan TEK Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda uygulanan "Beslenebilirim" projesi hakkında velilere sunum yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Nestle Türkiye işbirliğinde ilkokul 3. sınıf öğretmen, öğrenci ve velilerine yönelik uygulanan "Beslenebilirim" projesiyle ilgili Yatağan'da eğitim sunumu gerçekleştirildi.

Yeterli ve dengeli beslenme konusunda hedef grupların farkındalıklarını geliştirmek, yeterli ve dengeli beslenme bilincini artırmak amacıyla geliştirilen bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi olan "Beslenebilirim" ile bu yıl Türkiye genelinde 13 farklı ilde 61 farklı ilkokulda uygulama yapılacağı bildirildi.

Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ (YEAŞ) Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen sunumun açılış konuşmasını yapan TEK Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Ali Şerefli, projenin okullarında ilk defa geçen sene uygulanmaya başladığını söyledi.

Yıl içerisindeki proje uygulamalarıyla ilgili Nestle firması tarafından yapılan değerlendirmede Türkiye ikincisi seçildiklerini anlatan Şerefli, "Sınıf öğretmenliğini Sinem Aydek'in yaptığı 3-A sınıfı, büyük bir başarı elde etmesi üzerine projeyi bu yıl da sürdürme kararı aldık. Bu yılki hedefimiz Türkiye birinciliği" dedi.

Okulun projeden sorumlu öğretmeni İsmail Kazıl tarafından yapılan sunumda ise projenin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 3. sınıf öğrencilerine uygulanması için onaylanması nedeniyle diğer sınıflara yayılamadığı belirtildi.

Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Baykal da projenin amacı ile öğrenci, öğretmen ve velilere katkıları konusunda bilgi verdi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yatağan'da, 'Beslenebilirim' Projesi Velilere Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement