Yatağan'da deve güreşi festivali düzenlendi - - Son Dakika
Kültür Sanat

Yatağan'da deve güreşi festivali düzenlendi -

Yatağan'da Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden 140 devenin getirildiği deve güreşi festivali düzenlendi.

19.01.2014 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yatağan'da Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden 140 devenin getirildiği deve güreşi festivali düzenlendi.

Yatağan- Aydın karayolundaki bir sahada yapılan ve deve sucuğu satılan, davul zurna çalınarak eğlenceler düzenlenen festivalde yaklaşık 20 bin kişi güreşleri sahanın kenarına yerleştirilen kamyon ve traktörlerin üzerinde izledi.

Güreşlerde uzun süre güreşen ve birbirlerini yenemeyen bazı develer, görevli urgancılar tarafından güçlükle sahanın dışına çıkarıldı.

Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 14'üncüsü yapılan deve güreşi festivaline Ege, Akdeniz ve Marmara'dan farklı kentlerinden katılım olduğunu söyledi.

Güreşlere 140 devenin getirildiğini belirten Işık, "Deve güreşlerini birliği, beraberliği, kardeşliği ve dostluğu sağlamak için yapıyoruz. Ege'nin en ünlü develeri bugün burada. Burası Ege'nin arenası. Yaklaşık 20 bin kişi güreşleri izliyor, bu bizim için bir rekor" dedi.

Bu yıl güreşleri ücretsiz düzenlediklerine bildiren Işık, güreşlerin yapılmasına katkı sağlayan mermerci ve iş adamlarına teşekkür etti. Işık, "Güreşlerin festival havasında yapılması, bölge ekonomisine de ayrı bir katkı sağlamaktadır. Önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlı güreşler yapacağız" diye konuştu.

Işık, festivalden elde edilen gelirin Yatağanspor için harcanacağını kaydetti.

Yatağan\'da deve güreşi festivali düzenlendi -
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yatağan'da deve güreşi festivali düzenlendi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement