Yatağan'da Özelleştirme Karşıtı Eylem - Son Dakika
Yerel

Yatağan'da Özelleştirme Karşıtı Eylem

Yatağan\'da Özelleştirme Karşıtı Eylem

Yatağan Termik Santrali ve Kömür İşletmeleri işçileri, işletme girişini zincirlerle kapattı Kapıların önüne iş makineleriyle barikat kuran işçilerin bekleyişi sürüyor.

18.04.2014 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yatağan Termik Santrali ve Kömür İşletmeleri işçileri, ön yeterlilik ve son teklif verme süresi dolan Kemerköy Termik Santrali ve Yeniköy Termik Santrali'nin ihale tarih ve saatinin açıklanması üzerine, işletme girişini zincirlerle kapattı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kemerköy Termik Santrali ve Yeniköy Termik Santrali için teklif veren 6 firma için ihale gününü açıkladı. Bugün saat 15.00'de yapılacak ihalenin yeri bildirilmezken, ihale tarih ve saatini haber alan Yatağan Termik Santrali ve Kömür İşletmelerinde çalışanlar, iş yerlerinin önünde toplandı.

İş yerinin girişini zincirlerle kapatan işçiler, memur ve idarecilerin içeri girişlerine izin vermedi. Kapıların önünde iş makineleriyle de barikat kuruldu.

İşçiler, Ankara'da bulunan Tes-İş ve Maden-İş sendikalarının Yatağan şube başkanlarından gelecek habere kadar eylemlerini sürdüreceklerini bildirdiler.

Öte yandan, Kemerköy'de de işçilerin işletme girişini iş makineleriyle kapattığı, Yeniköy'de ise işletme önünde işçilerin beklediği öğrenildi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yatağan'da Özelleştirme Karşıtı Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement