Yatağan Deve Güreşlerini 20 Bin Kişi İzledi - Son Dakika
Yerel

Yatağan Deve Güreşlerini 20 Bin Kişi İzledi

Yatağan Deve Güreşlerini 20 Bin Kişi İzledi

Muğla’nın Yatağan ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen deve güreşleri festivalinin bu yıl 14.’sü düzenlendi.

19.01.2014 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Yatağan ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen deve güreşleri festivalinin bu yıl 14.'sü düzenlendi. Orman Kavşak Sahası'nda düzenlenen, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 140 devenin katıldığı deve güreşlerini yaklaşık 20 bin kişi izledi.

Yatağan Belediyesi 14'üncü Geleneksel Deve Güreşleri Festivali bugün Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü Kavşak Sahası'nda yapıldı. Güreşler saat 10.00 saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve bereket duası ile başladı. Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden 140 pehlivan deve güreşlere katıldı. Güneşli ve havanın sıcak olması nedeni ile Yatağan, Muğla ve ilçelerinden yaklaşık 20 Bin kişi güreleri izledi. Düzenlen güreşlere vatandaşların yanı sıra siyasiler ve bürokratlar da yoğun ilgi gösterdiler.

Deve Güreşleri festivalinde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı öğrenilirken, Yatağan Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri ile Muğla merkezden gelen takviye ekipler, güreş süresince asayiş ve trafiği sürekli kontrolünü sağladılar. Güreşlerde bazı develerin seyircilerin arasına girmesi de heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu.

Güreşleri CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, MHP Muğla Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan, Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Yatağan Kaymakam Vekili Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Kamil Kıspet, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, Emniyet Müdürü Oğuz Kaan Akçal, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, MHP Yatağan İlçe Başkanı Servet Göka, MHP Belediye Başkan Adayı Varol Çakmak, CHP Kavaklıdere İlçe Başkanı Mehmet Gülhan, CHP Kavaklıdere Belediye Başkan Adayı Mehmet Kemiksiz, CHP eski Milletvekili Fevzi Topuz, Polis Başmüfettişi Mustafa Acar ve diğer davetliler katıldılar.

Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Yörük kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere ulaştırmak için bu yıl 14.sü düzenlenen deve güreşlerine gösterilen ilgiden son derece memnun olduğunu belirterek, katılanlara teşekkür etti. Başkan Işık; "Bu yılki deve güreşimizi de huzur ve güven içerisinde tamamladık. Son yılların en katılımcı güreşlerinden biri oldu. Güreşe katılan konuklara, personelime ve güvenlik güçlerine çok teşekkür ediyorum" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yatağan Deve Güreşlerini 20 Bin Kişi İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement