Yatağan İşçileri Ankara'da Nöbette - Son Dakika
Güncel

Yatağan İşçileri Ankara'da Nöbette

Muğla'da termik santral ve kömür ocaklarının özelleştirilmesine karşı çıkan Yatağan işçileri Ankara Kurtuluş Parkında nöbet tutacak.

10.04.2014 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da termik santral ve kömür ocaklarının özelleştirilmesine karşı çıkan Yatağan işçileri Ankara Kurtuluş Parkında nöbet tutacak.

Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Özelleştirme İdaresine gidip teklif verenlerle ilgili bilgi almak istediklerini, fakat polis müdahalesi ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Temsili heyet ile Özelleştirme İdare yetkilileri ile görüştüklerini belirten Girgin, "Komisyonunun değerlendirme yapacağını, teklif verenler hakkında bilgi sahibi olmadıklarını bize söylediler. 2 hafta içerisinde, komisyon teklif veren firmaların tekliflerini değerlendirip süreci açıklayacaklarını bize ilettiler. Bizde işçi arkadaşlarımızla bu süreç açıklanıncaya kadar Ankara'da Kurtuluş Parkında ortalama 50 kişilik bir grup ile sabah 8 akşam 5 nöbet tutacağız. Bu süreç bitinceye kadar" dedi.

Girgin, "Komisyon bizim taleplerimizi de dikkate alarak, bu ihalenin iptali yönünde bir karar vermez ise, ihale tarihi günü Yatağan'dan ve Milas'tan bütün işçi arkadaşlarla Ankara'ya geleceğiz" diye konuştu.

Bilgi alma haklarının bile biber gazı ve polis copuyla engellendiğini vurgulayan Girgin, "Bu olay gösteriyor ki, AK parti iktidarı Yatağan ve Milas işçisinden ne kadar çekindiğini ve ne kadar köşeye sıkıştığını bütün Türkiye bir kez daha duydu. Ama bu tarz müdahalelere bizim mücadelemizi büyütüyor ve direncimizi arttırıyor" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Yatağan İşçileri Ankara'da Nöbette - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • EROL KAYGUSUZ: burası yatagan akadeş burası başka yere benzemez benden söylemesi aynızı denk alın yoksa gereken yapılır 3 0 Yanıtla cumali erduran: hele kardeş akp bilmez buraları ama görecekler 0 0
  • kazım kartal: akp hükümeti ateşle oynuyor şalter inecek türkiye karanlıkta kalacak bakalım ozaman ne yapacak bu hükümet aklınızı basınıza alın burası yatagan burdan çıkış yok .......................... 3 0 Yanıtla
  • EROL KAYGUSUZ: AKP ERDOĞAN SAT SAT NEREYE KADAR ÜLKENİN SATILMADIK BİR ENERJİ KURUMLARI KALDIYDI ONUDA SAT SATCAK KURUM KALMAYINCA BUNLAR TBMM YİDE SATISA ÇIKARIRLAR UTANIN BİRA YATAGAN KEKERKÖY VE YENİKÖY BU KURUMLAR BİR GÜNDE HER KURUM AYRI AYRI 2 TRİLYON NET KARI OLAN KURUMLAR ŞİMDİ SORUYORUM AKP ÇOK BÜYÜK KAR ELDE EDEN BU KURUMLARI NEDEN SATMAK İSTİYOR CEVABI BELLİ YANDAS LARINA PESKES ÇEKMEK İÇİN AMA BURADA İŞÇİLERİN HAKLARINA SAHİP ÇIKMIYOR ŞUANDA KADROLU DEVLET İŞÇİLERİ AKP NİN ÖZELLŞTİRMESİ SONUCU BENİM SENİNLE İŞİM YOK DEYİP KAPI ÖNÜNE KOYUYOR MEMURLARI BASKA KURUMLARA TAYİN EDİYOR BU NASIL BİR ADALET ANLAYISI GÜYA ADALET VE KALKINMA PARTİSİ DEMİŞLER ADLŞARINA BU NASIL BİR ADALET YILLARCA BU KURMLARI İŞÇİLER ÇALIŞTIRDI KATRİLYONLARCA DEVLET BÜTÇESİNE KATKIDA BULUNDU ŞİMDİ AKP ADALETNİ GÖRÜYORSUNUZ YAZIKLAR OLSUN .............. 2 0 Yanıtla

Advertisement