Yatağan İşçileri "Yağma, Talan Soygundur, Özelleştirme" Dedi - Son Dakika
Güncel

Yatağan İşçileri "Yağma, Talan Soygundur, Özelleştirme" Dedi

Muğla'da termik santral ve kömür ocaklarının özelleştirilmesine karşı çıkan Yatağan işçileri Ankara Valiliği'nin yasak olduğunu bildirmesine rağmen Özelleştirme İdaresi önünde toplandı.

10.04.2014 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da termik santral ve kömür ocaklarının özelleştirilmesine karşı çıkan Yatağan işçileri Ankara Valiliği'nin yasak olduğunu bildirmesine rağmen Özelleştirme İdaresi önünde toplandı.

Muğla'da termik santral ve kömür ocaklarının özelleştirilmesine karşı çıkan Maden-İş ve Tes-İş Sendikasına üye işçiler Toros Sokakta bir araya geldi. Türk-İş heyetinin ve Genel Başkan Ergün Atalay'ın gelmesiyle birlikte "Türk-İş göreve genel greve" sloganları atıldı. Eyleme Türk-İş'e bağlı sendikaların yanı sıra, DİSK ve bazı milletvekilleri de destek verdi. Yatağan işçileri "Yağma, Talan Soygundur, Özelleştirme" pankartı arakasında Ankara'da Özelleştirme İdaresi Binası önüne doğru yürüyüşe geçti. Polisin Özelleştirme İdaresi önünde çok sıkı güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Özelleştirme İdaresi önüne gelen işçiler "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "KİT'ler halkındır satılamaz" sloganları attı.

Tes-İş ve Türkiye Maden-İş sendikaları adına ortak açıklamayı okuyan Tes-İş Genel Başkan Yardımcısı Hasan Tahsin Zengin, hükümetin yerel seçimlerin galibi olduğunu, ancak bu galibiyetin "Ben yaparım oldu" anlayışının hakim hale gelmesine neden olmaması gerektiğini söyledi. Vatanseverliğin ve vatan hainliğinin çok konuşulur olduğunu kaydeden Zengin, "Birbirlerine vatan haini diye seslenip, kendilerine vatansever sananlar var. Amam gelsin görsünler, gerçek vatanseverler burada" dedi. İşverenlere ve hükümete seslenen Zengin, "Yatağan, Yeniköy, Kemerköy, Zonguldak Çatalağzı termik santralleri ve madenleri için teklif vermeyin. İhalelere girmeyin. Bu işçi sizi oralara sokmaz. Bu işçi vatanını sattırmaz. Hükümete sesleniyorum, yerel seçimler öncesinde ihaleyi ertelediniz. Ama gördünüz yetmedi. Yol yakınken bu ihaleleri iptal edin. Çünkü bu işçi Muğla'ya geçit vermez" diye konuştu. Zengin, son olarak Özelleştirme İdaresine de seslenerek, "Özelleştirmelerle ilgili bu kadar şaibe ayyuka çıkmışken bu ihaleleri nasıl yapacaksınız? Vebalinin altından kalkabilecek misiniz? Eğer ihaleyi yapmaya kalkarsanız inanın bunun vebali ve sorumluluğunun altından kalacaksınız" ifadelerini kullandı. zengin, özelleştirme ihaleleri iptal edilinceye kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

İşçiler açıklama sonrası, Özelleştirme İdaresi karşında bulunan Kurtuluş Parkı'nda bekleyişlerini sürdürüyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Yatağan İşçileri 'Yağma, Talan Soygundur, Özelleştirme' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement