Yatağan Termik Santrali ve Kömür İşletmelerinin Özelleştirilmesi - Son Dakika
Yerel

Yatağan Termik Santrali ve Kömür İşletmelerinin Özelleştirilmesi

Yatağan Termik Santrali ve Kömür İşletmelerinin Özelleştirilmesi

Santrali devralan firmanın yönetim kurulu başkanı Saldanlı: "(İşçiler) İşlerini terk etmesinler.

05.12.2014 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yatağan Termik Santrali ve kömür işletmelerini özelleştirme sonucu devralan firmanın yönetim kurulu başkanı Ceyhan Saldanlı, kendileri ile çalışmak isteyen herkesle çalışmaya hazır oldukları belirterek, işçilerin kaybının olmayacağını, yasal haklarının saklı olduğunu bildirdi.

Saldanlı, yaptığı yazılı açıklamada, işletmeyi devralmanın yüklediği sorumluluğun bilincinde olduklarını kaydetti.

Mevcut çalışanlarla birlikte yol alma kararlılığında olduklarını vurgulayan Saldanlı, şu ifadeleri kullandı:

"İşletmede halen çalışmakta olan personelin işlerini kaybetmesi kesinlikle söz konusu değildir. Çalışanlarımıza her zaman verdiğimiz değerle ön plandayız ve bu politikamızı sürdüreceğiz. 9 bin çalışanımızın üstüne Yatağan ile birlikte yeni üyeler eklenecek, bizler tüm mevcut çalışanlarla çalışmak istiyoruz. Çalışanların hiçbir yasal hakları çiğnenmeyecek. Kanunen kazanılmış tüm hakları devam edecek. Ücretlerinde düşme olmayacak. 4-C kapsamında ayrılmak isteyen her çalışan bu yasal haklarını kullanabilecektir. Bizimle çalışmak isteyen herkesle biz çalışmaya hazırız. Bunu işçilerimize söylemek istiyorum. İşlerini terk etmesinler. İşçilerimizin asla kaybı olmayacaktır. Yasal hakları saklıdır."

Madencilik mesleğinin zorluklarının ve yapılması gerekenlerin bilincinde olduklarının altını çizen Saldanlı, "Çalışanlarımıza destek olmak, katkı sağlamak istiyoruz. Bildiğiniz gibi bugün Dünya Madenciler Günü, bu vesile ile tüm madencilerimizin gününü kutluyor, ailemize hoş geldiniz diyorum" dedi. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yatağan Termik Santrali ve Kömür İşletmelerinin Özelleştirilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement