Yatağanlı İşçiler Eylemlerinin 4'üncü Gününde - Son Dakika
Güncel

Yatağanlı İşçiler Eylemlerinin 4'üncü Gününde

Yatağanlı İşçiler Eylemlerinin 4\'üncü Gününde

Muğla'da Yatağan Termik Santrali ve Yatağan Kömür İşletmesi'nin özelleştirilmesine karşı eylem yapan enerji ve maden işçilerinin işyerlerindeki eylemi dördüncü gününe girdi.

04.12.2014 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da Yatağan Termik Santrali ve Yatağan Kömür İşletmesi'nin özelleştirilmesine karşı eylem yapan enerji ve maden işçilerinin işyerlerindeki eylemi dördüncü gününe girdi. İhaleyi alan firmaya seslenen, görüşüp ortak noktada buluşma çağrısı yapan Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik; aralarında sözleşme imzalamadan ve kamuoyuna açıklanmadan eyleme son vermeyeceklerini söyledi.

Özelleştirme karşıtı eylemler yapan Yatağan Termik santrallerinde çalışan 750 enerji işçisi ile bu santrale kömür temin eden linyit sahalarına kömür sağlayan Yatağan Kömür İşletmesi'nde çalışan 700 madenciden oluşan toplam 1450 işçinin bekleyişi sürüyor. Denizli merkezli Bereket Enerji bünyesindeki Elsan Elektrik'in devir için istenilen ihale miktarını yatırıp hafta sonuna kadar işyerinde devir teslim yapılacağını öğrenerek geçen pazar günü saat 23.00'den itibaren Termik santral ve kömür işletmelerinde eyleme başlayan işçiler, üçüncü günü de geride bıraktı.

ORTAK NOKTADA BULUŞALIM ÇAĞRISI

Enerji ve maden işçileri, bugün sabah saatlerinde Termit Santral Yemekhanesinde bağlı oldukları Tes-iş Sendikası yöneticileriyle yol haritası belirlemek için toplantı yaptı. Toplantı sonrası basın açıklaması yapan Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, 445 gün önce direnişimize başladık. 'Santrallerimizi sattırmayacağız' dedik. Tekel eyleminden sonra en uzun soluklu mücadeleyi verdik ve devam ediyoruz. Buradan firma yetkilerine sesleniyorum. Birileri çok iyi bilir ve tanırlar. Bu çağrımız Yeniköy ve Kemerköy santrallerini alan İçtaş firması için de geçerlidir. Bir araya gelerek görüşelim ortak noktalarda buluşalım dedi.

SÖZLEŞMEYİ KAYIT ALTINA ALMA ŞARTI

Anlaşmanın kayıt altına alınması çağrısı yapan Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, Elsan Yönetimi ve sendikamızla birlikte bu sözleşmeyi akit altına almak durumundayız. Bu sözleşme imzalanmadan ve kamuoyuna açıklanmadan eylemimize son vermeyeceğiz. Başlıca talebimiz 4C süresinin uzatılması. Süresiz olmasını istiyoruz. Diğer taşeron işçilerini de bizler gibi kadroya geçmelerini istiyoruz diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yatağanlı İşçiler Eylemlerinin 4'üncü Gününde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement