Yatırım Amaçlı Başvuru Bedeli 7 Milyar Lirayı Buldu" - Son Dakika
Güncel

Yatırım Amaçlı Başvuru Bedeli 7 Milyar Lirayı Buldu"

Yatırım Amaçlı Başvuru Bedeli 7 Milyar Lirayı Buldu"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Programı'na ilişkin, "Dün itibariyle yatırım amaçlı başvuru bedeli 7 milyar lirayı buldu.

23.02.2017 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Programı'na ilişkin, "Dün itibariyle yatırım amaçlı başvuru bedeli 7 milyar lirayı buldu. Bu miktar her gün artmaktadır." dedi.

Mardin'de bulunan Bakan Elvan beraberinde Vali Mustafa Yaman, AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile Dicle Kalkınma Ajansınca bir otelde düzenlenen "Cazibe Merkezleri Programı" bilgilendirme toplantısına katıldı.

"Mardin'de Girişimcilik Destek Merkezi kuracağız"

Bakan Elvan, bölgeler arası gelişmişlik farkını ortadan giderilmesi için ne gerekli her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi. Bu yönde yapılan en önemli çalışmalardan birinin Cazibe Merkezleri Programı olduğuna dikkat çeken Elvan, "Mardin'de Girişimcilik Destek Merkezi kuracağız. Kalkınma Bankası'nın desteğiyle bu merkezi 2017 yılında kuracağız. Bunun müjdesini buradan vermek istiyorum." ifadesini kullandı.

"Ülke gündeminden terörü düşüreceğiz"

Bu merkez sayesinde çok sayıda gencin kendi işini kuracağını vurgulayan Elvan, iş arayan gençler değil, iş veren gençler yetiştirmek istediklerini aktardı.

Bakan Elvan, terörle mücadeleye değinerek, şöyle devam etti:

"Allah'ın izniyle biz ülkemizin gündeminden terörü düşüreceğiz. Terörün kökü artık kazınma aşamasına gelmiştir. Bu konuda rahat olun hiç tereddüt içerisinde olmayın. Terör artık bizim gündemimizden çıkacak. Eğer bu terör olmasaydı Mardin, hayal edemediğiniz noktalarda olurdu. Milyonlarca insanın ziyaret edip, kalmak istediği bir kent konumunda olurdu. Terör örgütleri bu bölgemizdeki şehirlerimizin kalkınmasını istemiyorlar. Terörün kökünü kazıyarak Mardin'imizin olması gerektiği yere oturtacağız."

Bakan Elvan, Cazibe Merkezleri Programına girişimcilerin yoğun ilgi gösterdiğini bildirdi.

Cazibe Merkezi Programının Başbakan tarafından açıklandığını anımsatan Elvan, "Daha sonra ön talepleri almaya başladık, ön taleplerde yoğun bir talep olduğunu gördük. Yaklaşık 20 milyar lira üzerinde yatırım yapma talebi geldi. 110 binin üzerinde istihdam öngörüldü. Yaklaşık 3 haftadan beri de resmi talepleri almaya başladık. Dün itibari ile yatırım amaçlı başvuru bedeli 7 milyar lirayı buldu. Bu her gün artmaktadır. 30 binin üzerinde istihdam öngörülüyor. Çok sayıda büyük yatırımcımızın da bu illere yatırım yapmak istediğini biliyorum." ifadesini kullandı.

"Kalkınma Bankası ücretsiz danışmanlık yapacak"

Elvan, kentlerin belirli alanlarda ihtisaslaşmasını sağlayacaklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Yatırımcımızın elinden tutacağız, işletme açana kadar onun yanında olacağız. Bizler büyük ve deneyimli yatırımcılarımıza öncelik vereceğiz. Yatırımcının karşılaştığı sorunları biz çözeceğiz. Diğer bir özellik ise o yatırımın sürdürülebilirlik olmasını arzu ediyoruz. Diğer bir farkı bütün başvuruları bir masanın üzerine yatıracağız. Burada hangi kente ne tür yatırımlar teklif edilmiş bunlara bakacağız. O kentlerin belli alanlarda ihtisaslaşmasını sağlayacağız. Bu programın diğer bir özelliği Kalkınma Bankası ücretsiz danışmanlık yapacak. "

Daha sonra toplantı basına kapalı devam etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yatırım Amaçlı Başvuru Bedeli 7 Milyar Lirayı Buldu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü
    15:56 Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çıkan kavgada 16 yaşındaki Kademcan'ın öldürülmesiyle ilgili bir kişi tutuklandı, bir kişi serbest bırakıldı. Olayın ayrıntıları da ortaya çıktı. Kız meselesi sebebiyle çıkan tartışma kavgaya dönüşürken, M.E. isimli şüpheli havaya ateş açtıktan sonra grubun üzerlerine gelmesi üzerine bir kez daha ateş etti. Bu sırada kurşunlar 16 yaşındaki Kademcan'a isabet etti ve genç hayatını kaybetti. Şüphelilerden M.E. tutuklanırken, E.K.D. ise yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

  • Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti
    15:55 Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti

    Eskişehir'de bir marketten alkol çaldığı iddia edilen şahıs, yeniden markete gelerek çalışanları bıçakla tehdit etti. Şüpheli, market çalışanlarının takibi sonucu bir apartmanda yakalandı.

  • Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi
    15:55 Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazi Konut tarafından Güneyşehir bölgesinde yapımı süren 500 konut için anahtar teslim töreni düzenlendi. Törende, yapılan konutların örnek daireleri gezildi ve anahtarlar hak sahiplerine verildi.

  • Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak
    15:55 Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, hastanede yatan veya evde sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşlar için de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde seçim günü 260 sağlık personeli görev yapacak.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması
    15:53 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada, iş insanı Hüseyin Köksal'ın ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında birçok kişinin ifadesi alınmıştı.

  • Sivas'ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü
    15:50 Sivas'ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü

    Sivas'ta üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'de devam ettirdiği katliam ve soykırımı protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirip, ardından basın açıklaması yaptı. Yürüyüşe Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız ile öğrenciler katıldı. Yapılan basın açıklamasında, İsrail'in insanlık suçlarına ortak olan ülkelere tepkisiz kalmadıklarını göstermek ve bu zulmü protesto etmek için bir araya geldikleri ifade edildi.

  • Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Suriye sınırında görev yapan Mehmetçik ile iftarda bir araya geldi
    15:48 Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Suriye sınırında görev yapan Mehmetçik ile iftarda bir araya geldi

    Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Suriye sınırında görev yapan Mehmetçik ile iftarda bir araya geldi.

  • Konya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi
    15:47 Konya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

    Konya'da toplanan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Ellerinde bayrak ve dövizler taşıyan grup, Gazzelilerin destansı direnişine vurgu yaparak, düşmana korku salmaya devam ettiklerini belirtti.


Advertisement