Altın Bir Haftada Yatırımcısına Yüzde 2,16 Kazandırdı - Son Dakika
Ekonomi

Altın Bir Haftada Yatırımcısına Yüzde 2,16 Kazandırdı

Altın Bir Haftada Yatırımcısına Yüzde 2,16 Kazandırdı

24 ayar külçe altının gram satış fiyatı haftalık bazda yüzde 2,16 yükseldi.

12.04.2014 11:15  Güncelleme: 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haftalık bazda Borsa İstanbul'da (BIST) işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 0,21 değer kazanırken, BIST 100 endeksi 153,47 puan artarak 72.736,33 puana yükseldi.

Kapalıçarşı'da bu hafta işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı yüzde 2,16, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise yüzde 2,20 oranında değer kazandı.

Bu hafta Amerikan dolarının satış fiyatı yüzde 0,47, avronun satış fiyatı ise yüzde 1,80 yükseldi.

BORSA ENDEKSLERİ

BIST Mali Endeks haftalık yüzde 0,15 oranında değer kazanarak 98.612,87 puana, Sanayi Endeksi ise yüzde 2,17'lik artışla 65.143,45 puana tırmandı.

Hizmetler Endeksi ise haftayı yüzde 1,93'lük düşüşle 53.483,83 puandan kapattı.   

VAKKO HİSSELERİ YÜZDE 40 ARTTI

Borsa İstanbul'da bu hafta en çok yükselen hisse senedi Vakko Tekstil hisseleri oldu.

Şirket hisseleri yüzde 40 oranında değer kazanırken, bunu yüzde 37,5 oranında artışla Dagi Yatırım Holding, yüzde 33,33'lük kazançla da İdealist GMYO hisseleri izledi. 

EN ÇOK DÜŞEN PİMAŞ OLDU

Hafta kapanışında en çok değer yitiren hisse ise yüzde 38,23 oranındaki düşüşle Pimaş hisseleri oldu. Bu hisseyi yüzde 24'lük kayıpla Beyaz Filo Oto Kiralama, yüzde 19,51 oranındaki kayıpla da Esem Spor Giyim hisseleri izledi. 

EN DEĞERLİ ŞİRKET GARANTİ

Borsa İstanbul'un en değerli şirketleri ise 33 milyar 96 milyon lira ile Garanti Bankası, 29 milyar 400 milyon lira ile  Akbank, 26 milyar 070 milyon lira ile de Turkcell şeklinde sıralandı.

DOLAR BU HAFTA YÜKSELDİ   

Amerikan Doları bu hafta yükselişe geçti. Amerikan Doları'nın satış fiyatı serbest piyasada bir önceki haftaya göre yüzde 0,47 oranında artışla 2,1250 liraya yükselirken, avronun satış fiyatı ise yüzde 1,80'lik primle 2,9480 liraya geriledi.

Geçtiğimiz hafta satış fiyatı 3,5140 lira olan İngiliz Sterlini'nin satış fiyatı bu hafta 3,5670 liraya tırmanırken,  İsviçre Frangı'nın satış fiyatı da yüzde 2,48 değer kazanarak 2,4370 lira olarak gerçekleşti. 

ALTINDA KAZANÇ YÜZDE 2'Yİ GEÇTİ

Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı haftayı yüzde 2,16'lık artışla 90,05 liradan, Cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 2,20'lik yükselişle 604 liradan kapattı.  

YATIRIM FONLARI

Bu hafta, borsa yatırım fonları yüzde 1,82, bireysel emeklilik fonları yüzde 0,78, gruplara yönelik emeklilik fonları yüzde 1,04, emtia yatırım fonları yüzde 0,73, esnek yatırım fonları yüzde 0,60, hisse senedi yoğun yatırım fonları yüzde 2,31, karma yatırım fonları yüzde 1,22, para piyasası yatırım fonları yüzde 0,24, tahvil bono yatırım fonları yüzde 0,66 oranında değer kazandı.

Fon sepeti yoğun yatırım fonları yüzde 2, uluslararası yatırım fonları yüzde 0,74 oranında değer kaybetti. Borsa İstanbul Tahvil ve Bono Piyasasında, ağırlıklı ortalamalara göre çeşitli vadelerdeki bono ve tahvillerin haftalık net getirileri ise yüzde 0,17 ile yüzde 0,21 arasında gerçekleşti.

Bu hafta sonunda ortalama faizleri yüzde 9 dolayında olan haftalık reponun net getirisi de yüzde 0,16 oldu. Geçen hafta önde gelen ve değerlendirmeye alınan 10 kamu bankası ve özel bankanın faiz oranı ortalamaları üzerinden yapılan hesaplamalara göre, 1 ay vadeli mevduat faizi ortalama yüzde 0,09 haftalık net getiri sağladı. 

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Altın Bir Haftada Yatırımcısına Yüzde 2,16 Kazandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement