Yatırımınız için en doğru lokasyon hangisi? - Son Dakika
Güncel

Yatırımınız için en doğru lokasyon hangisi?

Maptriks Kurucu CEO'su Fatih Kuralkan nüfustan eğitime, seçmen verisinden muhafazakârlık durumuna kadar Türkiye'deki yaklaşık 1 milyon caddeyi analiz edebildiklerini söyledi.

17.04.2015 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından düzenlenen Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) 2015, "Büyük Veriden İsabetli Lokasyon Çıkarmak" konulu panelde konuşmacı olarak yer alan Maptriks Kurucu CEO'su Fatih Kuralkan, Türkiye'de perakende sektöründen finans sektörüne, sektör liderlerinin tamamına, yeni yapılacak bir yatırım için en uygun il, ilçe, mahalle, cadde ve sokağa kadar mikro ölçekte analizler sunduklarını anlattı.

Kuralkan, müşterilerine sundukları üç önemli hizmeti şöyle açıkladı: "Şirketlerin, kendi içinde sürdürülebilir bir seviyede uygulamayı kullanmalarını sağlıyoruz. Dolayısıyla şirketler kendi lokasyon analizlerini yapabiliyor, yatırımları için en doğru yeri seçebiliyorlar. Yeni mağaza açmayı düşündükleri ama bilmedikleri bir ilin demografik yapısının, nüfusunun, eğitim seviyesinin, gelirinin, seçmen görüşünün veya sosyo-ekonomik statüsünün ne olduğunu, en ince ayrıntısına kadar analiz edebildikleri bir yazılım sağlıyoruz. İkincisi, bir veri şirketi olarak, Türkiye'de perakende, finans, telekomünikasyon gibi sektörlere bağımsız veri sağlıyoruz. Son olarak da oldukça güçlü bir danışman kadromuz var."

Konuşmasında, ticari yoğunlaşmanın ve ticaretin yoğun olduğu lokasyonlarda bilgilerin aylık olarak, küçük işletmelerde ise üç ayda bir güncellendiğini anlatan Kuralkan, 2015'in başında KOBİ verisini sisteme koyduklarını söyledi.

Panelin bir diğer konuşmacısı CarrefourSA Bilgi Sistemleri Yöneticisi Önder Kaplancık da konuşmasında, Maptriks ile işbirliği içinde olduklarını ve yeni bir mağaza açacakları zaman seçecekleri bölgenin demografik yapısına Maptriks üzerinden ulaştıklarını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yatırımınız için en doğru lokasyon hangisi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement