Yavilioğlu" 14 Mart Tıp Bayramı Özveri ve Fedakarlığın Timsalidir" - Son Dakika
Yerel

Yavilioğlu" 14 Mart Tıp Bayramı Özveri ve Fedakarlığın Timsalidir"

AK Parti Erzurum Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi ve Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

14.03.2014 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Erzurum Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi ve Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında 14 Mart tarihi aslında ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olduğunu söyleyen Yavilioğlu "Gelişmişliğin temel kriterlerinden birisi ve belki de en önemlilerinden biri olarak bir ülkede anne ve bebek ölümleri oranlarının Dünya Sağlık Örgütü normlarına uygunluğu kabul edilir. İktidarımızın başladığı yıldan günümüze kadar sağlık alanında yapılan yatırım ve sağlık reformlarının hangi düzeye ulaştığını hepimiz gözlemlemekteyiz." Dedi.

Ülkemizde 2002-2014 yılları arasında sağlık alanında ciddi bir dönüşüm projesi başlatıldığı ifade eden Yavilioğlu " Sayın Başbakanımızın hayali gerçeğe dönüştürdüğü "Kampüs Hastane Projesi" çerçevesinde metropol şehirlerimizde çalışmalar başlatıldı. Bu kapsamda 2010 yılından itibaren İstanbul, Ankara, İzmir, Samsun, Erzurum, Adana, Mersin, Antalya ve Kayseri' de bu projelerin temelleri atıldı. İnşallah bittiğinde halkımızın hizmetine sunulacaktır. " dedi. Düne kadar halkımızın ilaç kuyruklarında sabahladığını unutmadıklarını söyleyen Yavilioğlu" SSK'ların birleştirilmesi, eczanelerden ilaç alımlarının kolaylaştırılması, elektronik sistem üzerinden hasta takibi gibi daha bir çok konuda yapılanlar bir hizmetin karşılığıdır. "dedi. Sağlık hizmetinin sunulmasında ana unsurun hekim ve yardımcı sağlık personeli olduğunu dile getiren Yavilioğlu" Bu hizmeti sunan başta hekim arkadaşlar olmak üzere, diğer sağlık personeli kardeşlerimizi bu güne sığdırmak bence haksızlık olur. Onların özverili ve fedakarca halkımızın en zor anında şefkat ve merhamet timsali olduklarını unutmamak lazımdır. Bu vesile ile sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramının kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim." Şeklinde konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yavilioğlu' 14 Mart Tıp Bayramı Özveri ve Fedakarlığın Timsalidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement