Yavilioğlu" 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi Bu Milletin Şanlı Tarihine Eklediği En Önemli... - Son Dakika
Yerel

Yavilioğlu" 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi Bu Milletin Şanlı Tarihine Eklediği En Önemli...

Yavilioğlu" 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi Bu Milletin Şanlı Tarihine Eklediği En Önemli...

18 Mart Şehitler Günü Ve Çanakkale Zaferinin 99.Yıldönümü nedeniyle Erzurum Ak Parti Milletvekili, Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı ve Plan-Bütçe Komisyonu Üyesi Dr. Cengiz Yavilioğlu bir mesaj yayımladı.

18.03.2014 09:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 99.Yıldönümü nedeniyle Erzurum Ak Parti Milletvekili, Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı ve Plan-Bütçe Komisyonu Üyesi Dr. Cengiz Yavilioğlu bir mesaj yayımladı.

Mesajında 3 Kasım 1914 ve 18 Mart 1915 tarihleri arasında Çanakkale Boğazı'nda cereyan eden deniz savaşları ile Gelibolu Yarımadası'nda 25 Nisan 1915 ve 8-9 Ocak 1916 tarihleri arasında yapılan kara savaşlarının bu milletin şanlı tarihine eklediği en önemli zaferlerden biri olduğunu ifade eden Yavilioğlu" 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi bu milletin bağımsız meşalesini Conkbayırı'nda yakıp, Anafartalar'da ve Gelibolu'daki kahramanlıklarıyla taçlandırdığı bir zaferin adıdır. Anadolu'dan kopup gelen her vatan evladının isminin kazındığı bu topraklar; Milli Mücadelenin fitilini ateşlemiş, esareti kabul etmeyen kimliğimizi bir kez daha dosta düşmana göstermiştir. Kısaca Çanakkale Zaferi; Ezineli Yahya Çavuş'un, Seyit Onbaşı'nın ve Anadolu İnsanı'nın şehadeti ile ölümsüzleşen bir destandır." dedi.

Bu topraklar üzerinde bin yıldan fazladır hükümran olan bir medeniyete sahip olduklarını; adalet, hakikat ve maneviyatla imparatorluk yönettiklerini söyleyen Dr. Cengiz Yavilioğlu" Çanakkale Destanı bir milletin geleceğe yürüyüşünü temsil eder. Bu vatan toprakları yeri geldiğinde annesinin kucağından ayrılan bir Mehmet'in dudaklarında bir mısra, gözlerini Çanakkale'den gelecek olan bir mektuba bağlamış bir genç kıza destan olmuştur. Geleceğini bu destanlar üzerindeki anlama adamış bir neslin evladı olarak; tarihten günümüze kadar bu kutlu yürüyüşün sürdüğü medeniyetin mihenk taşı bu millette hizmet etmemiz gerekir. Emanet edilen bu sancağın hedefi medeniyetin zirvesine ulaşmaktır. İnanıyorum ki bizi biz yapan değerlere sahip çıktıkça bu ülke büyüyecek ve dünyada gerçek yerini alacaktır." dedi.

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi, bu milletin yeniden doğuşu ve Milli Mücadelenin temeli olduğunu ifade eden Yavilioğlu" İstiklal Mücadelesi, Çanakkale Savaşının küllerinde doğan bir milletin ayağa kalkışıdır. Bu mücadelelerde hakka ulaşan şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Emanetleri emanetimizdir. Ayrıca milli ve manevi değerlerimiz uğruna mücadelelerini devam ettirmiş ve bu gün aramızda olan gazilerimize hayırlı uzun ömürler dilerim. "dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yavilioğlu' 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi Bu Milletin Şanlı Tarihine Eklediği En Önemli... - Son Dakika


Advertisement