Yavilioğlu, "Kadının Güçlü Olduğu Toplumlarda Aile Güçlü Olur" - Son Dakika
Yerel

Yavilioğlu, "Kadının Güçlü Olduğu Toplumlarda Aile Güçlü Olur"

Yavilioğlu, "Kadının Güçlü Olduğu Toplumlarda Aile Güçlü Olur"

AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, kadın haklarının korunmasında uluslyararası standardı yakaladıklarını söyledi.

08.03.2014 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, kadın haklarının korunmasında uluslyararası standardı yakaladıklarını söyledi. Yavilioğlu, bir alışveriş merkezinde kadınlara ayrıca çeşitli hediyeler dağıttı.

Ak Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Ak Parti İktidarı ile demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesi "Kadın Haklarının Tanınması ve Korunması" yönünde uluslararası seviyede adımlar atıldığını belirten Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, "Kadının güçlü olduğu toplumlarda aile güçlü olur. Bu da toplumların milli ve manevi duygularının güçlü olmasına sirayet eder. Hz. Peygamberin hayatına baktığımızda kadının ailenin ana unsuru olduğunu görürsünüz. Yaşamın her alanında kadınlarımız bir ana, bir kardeş ve hayat arkadaşı tanımlamalarıyla karşımıza çıkmaktadır. Gerek İslam'ın ve gerekse toplumsal normların bu değer abidesi olan ve elmanın diğer yarısı olarak kabul ettiğimiz kadınlarımızla ilgili bu sorunların ana kaynağı nedir sorusunu sorma cesaretinde bulunmakta zorlandık. Onlar İslam öncesi toprağa diri diri gömülen, itilen kakılan, hatta lanetlenen, değil dünyada olmamızda ki tek nedendir. Farkına varamadığımız ana neden budur" dedi.

KADINLARIMIZ ŞİMDİ KARAR MERCİSİ OLMUŞTUR

Ak Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, şöyle devam etti: "Anadolu Türk Kültürünün İslam motifiyle ulaştığı toplumdaki kadın rolünü; yönetiminde düşüncesine başvurulan, karar merciinde olan hatta kararın kendisi dediğimiz bir figürde bulursunuz. Kısaca Anadolu İslam Kültürü'nde "ANA" kadın rolünün en önemli temsilcisi olmuştur. Güçlüdür ve otoriterdir. Galiba biz son yıllarda kadına kültürümüzün zayıf yönleriyle muamele etmiş, Ortaçağ kadın figürünü önemseyerek kadınımızı ikinci sınıf insan olarak görmüşüz."

Ülkemizde yıllardır kadınımızın en önemli sorunlarından birisinin başörtü sorunu olduğunu dile getiren Yavilioğlu, "İktidarımız döneminde bu sorunu çözerek hakkı olanı haklıya teslim ettik. Başörtülü kadınlarımızı ikinci sınıf insan muamelesi yapanlar kanaatimce kadın haklarında bahsetme hakkına sahip olmamaları gerekir" şeklinde konuştu.

Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun 2012'de çıkarıldığını anımsatan ve 2014'ün kadına yönelik ve aile içi şiddetle mücadele konusunda yasal düzenlemelerin etki analizlerinin yapılacağı yıl olacağına dikkati çeken Yavilioğlu, "Ak Parti iktidarı ile başlayan kadınlarımızla ilgili düzenlemelerinde önemli adımlar attık. Artık kadının işyerinde rahat edebilmesi, eşit işe eşit ücret alabilmesi, istediği her işte çalışabilmesi, kadına fırsat eşitliği tanınabilmesi için pek çok çalışma başlattık ve hayata geçirdik.Kısaca kadınımızı hayatın içine çektik. Gerçekte olması gereken konuma getirmek için gereğini yapıyoruz. Bir güne sığdırılması mümkün olmayan ve her zaman hatırlanmasını arzu ettiğimiz kadınlarımızın bu önemli günü kutluyorum" dedi.

AVM'DE HEDİYE DAĞITTI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle etkinliklere katılan Ak Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, bir alışveriş merkezinde kadınlara hediyeler dağıttı.

Şal, parfüm, partinin yapmış olduğu çalışmaların kataloğu ve çeşitli hediyeler dağıtan Dr. Yavilioğlu, alışveriş merkezi içinde bulunan insanlarla sohbet etti, sorunları dinledi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yavilioğlu, 'Kadının Güçlü Olduğu Toplumlarda Aile Güçlü Olur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement