Yavru Ayı 'Şanslı' Doğal Hayata Alışıyor - Son Dakika
Güncel

Yavru Ayı 'Şanslı' Doğal Hayata Alışıyor

Yavru Ayı \'Şanslı\' Doğal Hayata Alışıyor

UÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde tedavisi süren Şanslı isimli yavru ayı, Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı'nda doğal hayatına alışmaya başladı.

12.07.2014 10:43  Güncelleme: 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde 4 ay boyunca tedavisi süren Şanslı isimli yavru ayı, Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı'nda doğal hayatına alışmaya başladı. Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'nde 5 ay önce, henüz 3 günlükken donmak üzere bulunan ve 6 Şubat'tan bu yana UÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde tedavi gören 'Şanslı' adı verilen yavru ayı tedavisinin ardından geçen ay Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı'na gönderildi. İnsanlarla sürekli bir arada olmasından dolayı doğal hayata alışmakta zorlanan Şanslı, burada kendisi gibi annesinden ayrılıp yaralananı 5 aylık Şirin ve Deren ile birlikte rehabilite ediliyor. Orhangazi'den ayağı yaralı olarak getirilen Şirin ve Tokat'tan gelen Deren adlı yavru ayılarla birlikte doğal hayata alışmaya çalışan Şanslı, 15 kiloya ulaştı. İLK GELDİĞİNDE DİĞER AYILARA ALIŞMAKTA ZORLANDI

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2'nci Bölge Müdürlüğü Veteriner Hekimi Nihal Bilgici, Şanslı'nın barınağa ilk geldiği günlerde insanlara daha fazla alıştığı için zorlandığını belirterek, 'Şu an diğer yavru ayılarla birbirlerine alıştılar. Artık onlarla birlikte oyun oynayıp ağaca tırmanıyor. Günde iki kez besleniyorlar. Şu an hala mama ve meyveyi karışık veriyoruz. Ayrıca özel olarak hazırlatılan protein değeri yüksek pelet yem veriyoruz. 6 ay, yavru ayılar için özel alanda kalacaklar. Daha sonra genç erişkin barınağına alınacak ardından da 1,5 yıl sonra erişkin ayı barınağında yaşamlarını sürdüreceklerö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yavru Ayı 'Şanslı' Doğal Hayata Alışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement