Yavru Kedileri Öldüren Kadına Ceza Yok. Hastanede Tedavi Görecek... - Son Dakika
Güncel

Yavru Kedileri Öldüren Kadına Ceza Yok. Hastanede Tedavi Görecek...

Yavru Kedileri Öldüren Kadına Ceza Yok. Hastanede Tedavi Görecek...

*Fatih'te iki yavru kediyi tekmeleyerek öldüren, bu nedenle 8 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanık Derya Koçak'a (29) ceza sorumluluğu olmadığı gerekçesiyle ceza verilmedi.

24.11.2015 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

*Fatih'te iki yavru kediyi tekmeleyerek öldüren, bu nedenle 8 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanık Derya Koçak'a (29) ceza sorumluluğu olmadığı gerekçesiyle ceza verilmedi.

Mahkeme, sanık Koçak'ın yüksek güvenlikli bir hastande tedavi altına alınmasına karar verdi.

Haber: Serpil KIRKESER/ İstanbul DHA

Fatih'te iki yavru kediyi tekmeleyerek öldürdüğü gerekçesiyle, 8 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanık Derya Koçak'ın (29) yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 79. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Derya Koçak katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu. Hakim, Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Derya Koçak'a şizofreni teşhisi konulduğunu, işlediği öne sürülen suça yönelik ceza sorumluluğunun olmadığının belirtildiğini açıkladı.

İSTANBUL BAROSU: SANIĞIN HASTANEDE TEDAVİSİNE DEVAM EDİLSİN

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu adına davaya müdahil olan Avukatlar Özen Baydoğan ve Aslı Nart sağlık raporunun içeriğini kabul etmediklerini belirtti. Avukat Aslı Nart, sanığın hem insan sağlığına hem hayvanlara karşı bir tehdit olduğunu belirterek, sanığın hastanede tedavisine devam edilmesini talep etti. Sanık avukatı ise müvekkilinin tedavisinin evde devam etmesini istedi.

HASTANEDE TEDAVİ GÖRECEK

Yeryüzüne Özgürlük Derneği'nin davaya katılma talebini reddeden mahkeme, sanığa ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. Mahkeme, sanık Koçak yüksek güvenlikli bir hastanede tedavi altına alınmasına hükmetti.

"SANIĞA VERİLEN BU CEZA AKIL HASTASINA VERİLECEK EN AĞIR CEZADIR"

Davanın ardından konuşan İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu üyesi Avukat Özen Baydoğan, "Sanığa verilen bu ceza, akıl hastası sanığa verilecek en ağır cezadır. Bu açıdan sevindiricidir" dedi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şenay Baygın tarafından hazırlanan İddianamede, Derya Koçak'ın yavru kedileri öldürdüğünün güvenlik kamerası kayıtlarından anlaşıldığı belirtildi. İddianemede Koçak'ın kedilerin sahibi Ayşe Kaya'yı elindeki jiletle "Gebertirim seni" diyerek tehdit ettiği kaydedilmişti. İddianamede, Derya Koçak'ın "Haksız yere sahipli hayvanı öldürmek" suçundan 4 aydan 3 yıla kadar, yavru kedilerin sahibi Ayşe Kaya'yı da "tehdit" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi isteniyordu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yavru Kedileri Öldüren Kadına Ceza Yok. Hastanede Tedavi Görecek... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement