Yavru Kurtlar Yaban Hayatına Alıştırılacak - Son Dakika
Güncel

Yavru Kurtlar Yaban Hayatına Alıştırılacak

Samsun'un Kavak ilçesinde vatandaşlar tarafından bulunan 4 yavru kurt, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğünce besleniyor.

28.06.2016 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Kavak ilçesinde vatandaşlar tarafından bulunan 4 yavru kurt, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğünce besleniyor.

Vatandaşlar tarafından yaklaşık 20 gün önce doğada yalnız halde bulunan 4 yavru kurt, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Yaban hayatına uyum sağlamaları amacıyla Terme Gölardı Yaban Hayatı Koruma Sahasına götürülen yavru kurtlar, burada beslenerek büyütülecek, daha sonra doğaya salınacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, AA muhabirine, vatandaşların yol kenarında korumasız olarak buldukları yavru kurtları kendilerine getirdiğini söyledi.

Kurtların 8 ila 10 haftalık olduklarının tespit edildiğini anlatan Kılınçer, "Annelerinden ayrı oldukları için yeterince anne sütü alamıyorlar. Onları doğal yaşamlarına yakın bir alanda yani yaban hayatı koruma sahasında büyütüyoruz. Annelerinden ayrı oldukları için avlanabilme, saklanabilme ve sürü oluşturma yetenekleri bulunmuyor, bu nedenle bir süre burada yavru kurtlara bakacağız." ifadelerini kullandı.

Kurtları kendi başlarına yaşamlarını idame ettirebilecekleri seviyeye kadar besleyeceklerini dile getiren Kılınçer, daha sonra doğal yaşam alanlarına bırakacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yavru Kurtlar Yaban Hayatına Alıştırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement