Yavru Şahinler Köylünün Korumasında - Son Dakika
Güncel

Yavru Şahinler Köylünün Korumasında

Yavru Şahinler Köylünün Korumasında

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde söğüt ağacına yuva yapan şahin ve yumurtadan çıkan 4 yavrusu, tarla sahibiyle arkadaşlarının korumasına alındı.

26.05.2015 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde söğüt ağacına yuva yapan şahin ve yumurtadan çıkan 4 yavrusu, tarla sahibiyle arkadaşlarının korumasına alındı. Her gün sabah akşam kontrol ettikleri yuvayı başka yırtıcı hayvanlardan korumaya çalışan vatandaşlar, 1 aydır yavruların beslenmesi için yuvaya yiyecek ve içecek bırakıyor.

Sandıklı'ya bağlı Alagöz Köyü Beştepe mevkiindeki tarlasına 1.5 ay önce patates ekimi yapan 35 yaşındaki Özkan Kunt, tarlanın kenarındaki söğüt ağacına bir şahinin yuva yaptığını fark etti. Anne şahin uzaklaştıktan sonra ağaca çıkan Kunt, yuvada 4 yumurta gördü. Özkan Kunt'un durumu paylaştığı köy imamı 38 yaşındaki Uğur Topbaş ve aza 46 yaşındaki Yakup Dağlı yuvayı korumaya aldı. Yuvayı çalılarla sağlamlaştıran köylüler, her gün belirli aralıklarla yuvayı kontrol etti. Bir süre sonra da yavrular yumurtadan çıkınca yem ve su bırakan köylüler, sabah akşam yuvayı diğer yırtıcı hayvanlardan korumaya çalışıyor.

'HER GÜN KONTROL EDİYORUZ'

Şahin yavrularını doğal ortamında korumaya çalıştıklarını söyleyen Özkan Kunt, "Her gün akşam ve sabah gelip kontrol ediyoruz. Yem ve su bırakıyoruz. Başka hayvanların zarar vermemeleri için çaba sarf ediyoruz. Şahinler de bize alışmaya, uysallaşmaya başladı. Anneleri bizi görünce kaçmamaya başladı" dedi.

'YEM VE SU BIRAKIYORUZ'

Doğaya ve doğal yaşama sahip çıkmak istediklerini vurgulayan Yakup Dağlı da "Bunların doğal yaşamlarını bozmadan zaman zaman gelip kontrol ediyor, başka hayvanların rahatsız etmesine engel oluyoruz. Yem ve su bırakıyoruz. Şahinlere sahip çıkmak için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Köylüler yavru şahinleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerine teslim edeceklerini aktardı. - Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yavru Şahinler Köylünün Korumasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • YÖK Başkanı: Türkiye yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geliyor
    14:24 YÖK Başkanı: Türkiye yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geliyor

    YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye'nin yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geldiğini belirterek, YÖK'ün uluslararasılaşma stratejisinin temel hedefinin ilk 5 ülke arasına girmek olduğunu söyledi. Özvar ayrıca, YÖK'ün yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında çalışmalar yürüttüğünü ve uluslararası öğrencilere yönelik olumsuz algı çalışmalarını kınadığını ifade etti.

  • Gaziantep'te çember operasyonunda 23 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
    14:24 Gaziantep'te çember operasyonunda 23 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma ekipleri tarafından düzenlenen çember operasyonunda, 9 ayrı suç kaydı ve 23 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli C.Y., Nurdağı ilçesinde saklandığı adreste yakalandı. Şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Çorum'da Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası Başladı
    14:24 Çorum'da Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası Başladı

    Çorum'da düzenlenen Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası, Çatak Tabiat Parkı'nda başladı. Şampiyonaya 130 spor kulübünden 1250 sporcu katılıyor. Çorum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, sporcuları en iyi şekilde ağırlamaya özen gösterdiklerini belirtti. Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu ise Çorum'un oryantiring sporu için uygun bir kent olduğunu vurgulayarak, sporcuların milli takıma seçilmesini ve uluslararası arenada ülkemizi temsil etmelerini beklediklerini söyledi. Şampiyona, yarın Mislerovacığı köyünde devam edecek ve 21 Nisan Pazar günü kent merkezindeki etabın ardından sona erecek.

  • Akçadağ Mahalle Muhtarları Derneği Başkanlığına Eyüp Gönültaş Seçildi
    14:23 Akçadağ Mahalle Muhtarları Derneği Başkanlığına Eyüp Gönültaş Seçildi

    Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bulunan Mahalle Muhtarları Derneği'nin başkanlığına Eyüp Gönültaş seçildi. Dernek binasında gerçekleştirilen seçimde, 60 mahalle muhtarı katılım gösterdi. Gönültaş, seçim sonrası birlik ve beraberlik mesajları vererek, Akçadağ'a hizmet etmeyi öncelikli hedefleri arasında belirtti.

  • Ordu'da suç örgütüne yönelik operasyonda 2 şüpheli tutuklandı
    14:23 Ordu'da suç örgütüne yönelik operasyonda 2 şüpheli tutuklandı

    Ordu'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, organize suç örgütü üyeliği ve kanuna muhalefet suçlarından aranan E.A.G. ve E.E. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada ruhsatsız bir tabanca ve 8 mermi ele geçirildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

  • Amasya'da lise öğrencileri Şehitler Haftası dolayısıyla temizlik yaptı
    14:22 Amasya'da lise öğrencileri Şehitler Haftası dolayısıyla temizlik yaptı

    Amasya'nın Suluova ilçesinde bulunan Şehitler Haftası dolayısıyla Şehitliği'nde temizlik yapan lise öğrencileri, şehit mezarlarını sulayarak dua etti. Etkinlikte öğrencilere milli ve manevi duygular aşılanırken, şehitlere vefa ve minnet duyguları ifade edildi.


Advertisement