Yavuz Bahadıroğlu Çanakkale Zaferi'ni Anlattı - Son Dakika
Yerel

Yavuz Bahadıroğlu Çanakkale Zaferi'ni Anlattı

Yavuz Bahadıroğlu Çanakkale Zaferi\'ni Anlattı

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir konferansla ünlü Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Akşehirlilerle buluştu.

20.03.2015 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir konferansla ünlü Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Akşehirlilerle buluştu.

Akşehir Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "100. Yılında Çanakkale Destanı" konusunun işlendiği konferansa; Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik, İlçe Müftüsü Karabey Özdemir, belediye meclis üyeleri, bazı kurum ve daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Konuşmasında, Çanakkale Zaferi'nin kazanılmasında etkili olan bilinmeyen yönleri anlatan Yavuz Bahadıroğlu, "Bir millet kaybettiği değerleri kaybettiği yerde ararsa bulur. Neyi kaybettiniz dürüstlüğü mü? Çanakkale'ye gideceksiniz. Fedakarlığı mı kaybettiniz? Çanakkale'ye gideceksiniz. Dostluğu mu kaybettiniz? Çanakkale'ye gideceksiniz. Kardeşliği mi kaybettiniz? Çanakkale'ye gideceksiniz. Besmeleyi mi hatırlamıyorsunuz artık? Çanakkale'ye gideceksiniz. Çünkü derler ki 4 kelime çok fazla yankılanırdı Çanakkale'de. Birincisi Allah, ikincisi Bismillah, üçüncüsü Selamün Aleyküm, dördüncüsü kardeş. 1915 yılında Çanakkale'de Türk yok, Kürt yok, Laz yok, Çerkez yok, Arap yok, Abaza yok. Sadece ve sadece kardeş var. Öyle bir kardeşlik ki İngiliz makineli tüfeklerinin önüne kardeşim evlidir, çocuklarını yetim bırakmasın ben bekarım diyerek atlayan kahramanlar var. Kardeşliğin bu derecesini yeniden tesis edebilirsek, Türkiye Cumhuriyeti; Bayrağıyla, toprağıyla ve ezanıyla büyüyerek kıyamete kadar yaşayacaktır" dedi.

Çanakkale Zaferi'nin kazanılmasında büyük fedakarlıklar yapıldığının altını çizen Bahadıroğlu, Türk askerinin süpürge tohumlarını yiyerek savaştığını, kadınların ve çocuk askerlerin şehit düştüğünü, Türk komutanların zeka dolu taktiklerle soba borularını top gibi göstererek düşmana korku yaşattığını, çeşitli örnek ve hikayelerle dinleyicilere aktardı.

Konferansın sonunda büyük alkış alan Yazar Yavuz Bahadıroğlu'na Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından Nasreddin Hoca'nın ters çalışan saati armağan edildi. Konferansın ardından Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Kültür Merkezi Fuaye salonunda kitaplarını imzaladı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yavuz Bahadıroğlu Çanakkale Zaferi'ni Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement