Yavuz Bingöl'den 'Şeb-i Arus' Mesajı - Son Dakika
Güncel

Yavuz Bingöl'den 'Şeb-i Arus' Mesajı

Yavuz Bingöl\'den \'Şeb-i Arus\' Mesajı

Verdiği röportajla tartışılan Yavuz Bingöl, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı Şeb-i Arus töreninde sahne aldı.

13.12.2014 23:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Mevlana'yı anmak için düzenlediği 'Şeb-i Arus İstanbul' etkinliği Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı etkinlikte, Mustafa Ceceli, Yusuf Güney, Sami Özer, Ali Şan ve Yavuz Bingöl de sahne aldı.

Yavuz Bingöl, Mevlana'nın "Etme" isimli şiirinden bestelediği ilahiyi okudu.

Sahneye çağrılırken Bingöl için "Haksızlığa uğrayarak gönlü kırılan" ifadesi kullanıldı. Bingöl de seslendirdiği eserin ardından sahneden ayrılırken "30 yıllık müzik hayatım boyunca barışın, sevginin kardeşliğin ötesinde hiçbir amaç gütmedim. Bugün de bütün aleme barışı sevgiyi aşkı üfleyen Hazreti Mevlana'nın gecesinde olmaktan çok mutluyum" dedi.

Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan'a verdiği röportajda Bingöl, "Tayyip Bey'in annesine küfredildi, o da Berkin'in annesini yuhalattı. Bu çok insani" demişti. Bingöl'ün 'sözlerinin doğru yansıtılmadığı'  itirazı üzerine yayınlanan ses kaydı dökümüne göre Bingöl "Şöyle söyleyeyim: Mesela Tayyip Bey'in ölmüş anasına küfür edildiği zaman, ertesi gün o zaman Berkin Elvan'ın annesi yuhalattığı zaman… İşte o zaman sonuç ne? Yani bu çok insani, işte duygusunu işine karıştırmak!" diyordu.

Basında çıkan eleştiriler üzerine Erdoğan, "30 Ağustos resepsiyonunda Yavuz Bingöl'le Yemen Türküsü'nü söyledik. Hemen linç edilmeye başlandı. Bugün de bu linç devam ediyor. Yani bütün sanatçılar sizin gibi düşünmeye mecbur mu? Mahkum mu? Böyle bir şey olabilir mi? Sizin söylemediklerinizi söylediği zaman 'tu kakamı' diyeceksiniz?" diyerek Bingöl'e destek vermişti.

Erdoğan: Biz kökü mazide olanız

Gecede konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu topraklardaki sevgi ve şefkatin kurulmasında ve bu meseniyetin yeşertilmesinde hiç kuşkusuz Mevlana'nın eserlerinin katkısı büyüktür. Mevlana'nın hikmetli sözleri fitneyi, fesadı silip atmış bir kardeşlik ilmini kurmuştur" dedi.

Erdoğan, "Bu medeniyette yalnız birlik vardır, aşk, dostluk ve muhabbet vardır. bu meseniyet kulun değil, hakkın üstün tutulduğu bir medeniyettir. Fanilerin değil, bakinin peşinde koştuğumuz, geçici değil ebedi olanı aradığımız için, iyi niyetimiz sayesinde bugünlere gelebildik. Tarih boyunca bu millet içten ve dıştan bir sürü düşmanla karşı karşıya geldi. İşte bu gönül erlerinin ektiği sevgi tohumları birlik aşkı getirdi. Bizler bu topraklara payandayla değil köklerimizle bağlıyız. Bizim sevdamız, aşkımız, kavgamız bu milletin ve toprakların selametini garanti altına almaktır çünkü biz kökü mazide olanız" diye konuştu.

'Muhabbet milletin ruhunda var'

Şimdiye kadar pek çok şeyi karşısındakine kin ve nefretle bakarak değil, karşısındaki güzel görerek başardıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şu sözleri söyledi:

"Evet dertliyiz hem de çok. Derdimizi de seviyoruz. Bizler, bu aşkın yardan ve serden geçmenin derdindeyiz. Bir derdimiz, özlemimiz, kavgamız var. Bu derdi bu aşktan, cananımızdan, özümüzden, yaradanımızdan alıyoruz. İnanın derdimizi seviyoruz. Çünkü derdimizi dermanımız olarak görüyoruz. Fani olan bu dünyada baki olan yalnızca muhabbettir. Muhabbet nedir? Muhabbet konuşmaktır. Muhabbet karşılıklı olarak birbirini güzel görmektir. Karşısındakine kin ve nefretle bakarak değil, karşısındaki güzel görerek başardık şimdiye kadar hep. Muhabbet bu milletin ruhunda var."

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Yavuz Bingöl'den 'Şeb-i Arus' Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement