Yaygın Din Eğitimi Hizmetlerini Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Yaygın Din Eğitimi Hizmetlerini Değerlendirme Toplantısı

Van Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında uzun dönem görev alacak personelin motivasyonunu artırmak ve müftülüğün yürüttüğü yaygın din eğitimi hizmetlerini değerlendirmek amacıyla bir toplantı düzenledi.

21.09.2014 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında uzun dönem görev alacak personelin motivasyonunu artırmak ve müftülüğün yürüttüğü yaygın din eğitimi hizmetlerini değerlendirmek amacıyla bir toplantı düzenledi.

Semerkand Konferans Salonunda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Radyo ve Televizyon Dairesi Başkanı Abdurrahman Akbaş, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in uzun dönem Kur'an kursları nedeniyle gönderdiği mesajı okudu.

Kur'an kursu öğreticilerinin çok önemli bir görevi yerine getirdiğini, bu yüzden insanlara aktardıkları bilgileri sağlam kaynaklardan elde etmelerinin son derece önemli olduğunu ifade eden Akbaş, şöyle konuştu:

"Diyanet İşleri Başkanlığımızın çok önemli eserleri var. Bu eserler arasında yer alan Kur'an Yolu Tefsiri ile Hadislerle İslam eserleri her Kur'an kursu öğreticimiz de bulunması gereken eserlerdir. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığımızın elektronik ortamda hazırladığı materyaller var. Artık bu tür materyallere ulaşmak çok kolaylaştı. Bunun yanında Diyanet Tv'de ve 4 Ekim 2014 tarihinden itibaren Van'da da yayın yapmaya başlayacak olan Diyanet Radyo'da çeşitli yayınlarımız olacak. Bunları takip etmenizi tavsiye ediyorum. Dikkat edilirse son dönemde açılan Kur'an kurslarımız çoğunlukla bayanlara yönelik kurslardır. Bu son derece önemlidir. Zira anneleri eğitmek demek, çocukları ve gençleri eğitmek demektir. Kur'an kurslarının sayılarının artmasıyla birlikte cami cemaati de artıyor. Kur'an kursları sayesinde artık hanımlar üzerinden gelişen bir dindarlık var."

Van'da yürütülen yaygın din eğitimi hizmetlerini değerlendiren İl Müftüsü Nimetullah Arvas da ilde son yıllarda Kur'an kursları sayılarında önemli bir artış sağlandığını belirtti.

Her yıl Kur'an kurslarının eğitim-öğretime başlamasıyla ilçe müftüleriyle bir araya gelip bir sonraki yılın eğitim hizmetlerine yönelik yeni bir eylem planı hazırladıklarını anlatan Arvas, "Çoğunlukla bayanlara yönelik olarak açtığımız bu kurslarımızda önemli sayıda bayan Kur'an kursu öğreticisi görev alıyor. Bu öğreticilerimiz bayanlara yönelik hizmetlerimizin yürütülmesinde ve etkinliklerimizin artmasında önemli bir görev üstleniyorlar" dedi.

Toplantıya, ilçe müftüleri ve Kur'an kursu öğreticileri katıldı. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yaygın Din Eğitimi Hizmetlerini Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement