Yayın Yasağı Başvurusunu Komisyon Başkanı Yapmış - Son Dakika
Güncel

Yayın Yasağı Başvurusunu Komisyon Başkanı Yapmış

Mahkemeye 4 eski bakanla ilgili haberlere yayın yasağı konulması isteğinin, 17 Aralık Soruşturma Komisyonu Başkanı tarafından yapıldığı ortaya çıktı.

26.11.2014 17:01  Güncelleme: 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanlığı, 21 Kasım 2014'te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yazı göndererek, dört eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine yayın yasağı getirilmesini istedi. Ankara 7. Sulh Ceza Hâkimliği'de kararı uygun bulurak bakanlar hakkında haberlere yayın yasağı getirdi. Konuyla ilgili bugün gün boyu, mahkemeye yayın yasağı başvurusunu kimin yaptığı tartışıldı.

"BAŞVURUYU BİZ YAPTIK"

Soruşturma Komisyonu Başkanı AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "bunun gizlisi saklısı yok. Başvuruyu biz yaptık. Sorumluluk bize aittir" dedi. Köylü, mahkemeden yayın yasağı talep ettiklerini, mahkemenin de bu talebi yerinde görerek, yayın yasağı kararı aldığını söyledi.

CEMİL ÇİÇEK KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP VERDİ

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP İstanbul Bölge Toplantısı'nda gerçekleştirdiği konuşma sırasında kendisi hakkında, 'yayın yasağı için başvurduğu' yönünde açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na cevap vermişti.

"BAŞVURU YOKTUR"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasını yurtdışı programını gerçekleştirirken öğrendiğini ifade eden Çiçek, "Soruşturma komisyonu çalışmalarına yayın yasağı getirilmesi için mahkemeye yaptığım herhangi bir başvuru yoktur. Sayın Kılıçdaroğlu'nun ifadesi son derece yakışıksız ve yalandır. CHP içerisinde çok değerli hukukçular bulunmaktadır. Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu bu konuda mahkemeye nasıl başvuru yapılabileceğini onlardan öğrenebilir ve Ana muhalefet Partisi Başkanı olarak açıklama yapıp TBMM Başkanını zan altında bırakmadan önce gerekli inceleme ve bilgilendirmeyi yapabilirdi. Sayın Kılıçdaroğlu yaptığı bu açıklamayla TBMM Başkanı ve TBMM Başkanlığına karşı saygısız bir tavır sergilemiştir." dedi.

Yayın Yasağı Başvurusunu Komisyon Başkanı Yapmış
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Yayın Yasağı Başvurusunu Komisyon Başkanı Yapmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • cengiz6161: daltonlar cetesi, biride trabzonlu olarak utanc abidesi. , . , 9 0 Yanıtla
  • Seyyah: Hala bunlara inan AKP kardeşlerim, Allah size akıl fikir versin, Allah size görmeyi nasip etsin. 0 0 Yanıtla
  • TÜRK: KULDAN SAKLIYABİLİRSİNİZDE YUKARDA ALLAH VAR ONU HİÇ DÜŞÜNMÜYORSUNUZ 0 0 Yanıtla

Advertisement