Yayla Domatesi Üreticinin Yüzünü Güldürdü - Son Dakika
Güncel

Yayla Domatesi Üreticinin Yüzünü Güldürdü

Yayla Domatesi Üreticinin Yüzünü Güldürdü

Mersin'in Silifke ilçesinin yayla köylerinde üretilen domatesteki fiyat artışı üreticinin yüzünü güldürdü.

08.10.2016 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Silifke ilçesinin yayla köylerinde üretilen domatesteki fiyat artışı üreticinin yüzünü güldürdü.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce fiyatı 50-60 kuruşa kadar gerileyen domatesin bugünlerde 1 lira 10 kuruştan alıcı bulduğunu söyledi.

Yayla domatesinin kaliteli, lezzetli, raf ömrü uzun bir ürün olduğunu belirten Dolgun, özellikle ihracatlık domates satışlarında yayla köylerinde üretilen domateslerin geldiğini ifade etti.

Dolgun, yaylalarda kaliteli ve ilaç kalıntısı olmayan domatesler üretildiğini belirterek, "Böylelikle bu domatesler daha çok tercih edilir oldu. Umarım fiyatlar 1 liranın altına düşmez. Böylelikle hem üretici kazanır hem de ülke ekonomisine katkı sağlanmış olur." dedi.

İlçe genelinde yıllık 18 bin dönüm alanda 216 bin ton domates üretimi yapıldığını anlatan Doygun, "Bunun yaklaşık 4 bin dönümü örtü altında, kalan kısmı ise açık alanda yetiştiriliyor. Üretilen yayla domatesinin 20 bin tonu Romanya, Macaristan, İran, Irak ve Bulgaristan gibi ülkelere ihraç edilirken, ülkemize de 30 milyon liranın üzerinde getirisi oluyor. Kalan kısmı da iç piyasada tüketiliyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yayla Domatesi Üreticinin Yüzünü Güldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement