Yaylada Kar Vadide İlkbahar - Son Dakika
Kültür Sanat

Yaylada Kar Vadide İlkbahar

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde Kelkit Vadisi'ndeki bahçelerde sıcak havanın etkisiyle meyve ağaçlarının çiçek açmasına karşın, ilçeye yaklaşık 17 kilometre uzaklıktaki Eğriçimen Yaylası'nda ise kış şartları etkisini sürdürüyor Bugünlerde iki farklı bölgesinde iki ayrı mevsimin yaşandığı Koyulhisar, ziyaretçilerini bekliyor Yukarıkale Mahallesi Muhtarı Ergüzel: "Geçen yıl bu aylarda bahçelerde kar olurken, bu yıl yalancı bahara kanan ağaçlar çiçek açtı.

02.03.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SERHAT ZAFER - Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde Kelkit Vadisi'ndeki bahçelerde sıcak havanın etkisiyle meyve ağaçlarının çiçek açmasına karşın, ilçeye yaklaşık 17 kilometre uzaklıktaki Eğriçimen Yaylası'nda ise kış şartları etkisini sürdürüyor. Bugünlerde iki farklı bölgesinde iki ayrı mevsimin yaşandığı Koyulhisar, ziyaretçilerini bekliyor.

Sivas'a 168 kilometre uzaklıktaki Koyulhisar'ın iki farklı bölgesinde adeta iki ayrı mevsim yaşanıyor. İlçe merkezine yaklaşık 17 kilometre uzaklıktaki Eğriçimen Yaylası'nda kış şartlarının etkili olduğu yörede, Kelkit Vadisi'ndeki bahçelerde ise sıcak havanın etkisiyle çiçek açan erik ve kayısı ağaçları vatandaşlara görsel bir şölen sunuyor.

Yaylada karla kaplı arazide gezinen ve güzel kış manzaralarının olduğu bölgede fotoğraf çektiren vatandaşlar, 17 kilometre ilerideki ilçe merkezinde ise çiçek açan ağaçların altında semaver yakıp piknik yapma fırsatı buluyor.

Meyve ağaçlarındaki çiçeklerin üzerine konan arılar, ilçe merkezi ve çevresine ilkbaharın geldiğini gözler önüne seriyor. Güzel kış manzaralarının görüldüğü Eğriçimen Yaylası ve doğasıyla dikkati çeken Kelkit Vadisi, ziyaretçilerini bekliyor.

Yukarıkale Mahallesi Muhtarı Mustafa Ergüzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Geçen yıl bu aylarda bahçelerde kar olurken, bu yıl yalancı bahara kanan ağaçlar çiçek açtı. Don olayından ve meyve alamamaktan korkuyoruz" dedi.

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini dile getiren Ergüzel, çiçek açan ağaçlarda don olayının yaşanması ve meyve üretiminde rekoltenin düşmesi endişesini taşıdıklarını söyledi.

Aynı mahallede çiftçilikle uğraşan Yunis Taşdemir ise meyve ağaçlarının bu yıl erken çiçek açmasının şaşkınlığını yaşadığını ifade etti. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yaylada Kar Vadide İlkbahar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement